Til hovedinnhold
julemat

Hjemmelaget julesylte

For noen blir det rett og slett ikke jul uten sylte på frokostbordet, og det er slett ikke så vanskelig å lage den selv heller.

Hjemmelaget julesylte

3t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

0 porsjoner

ribbe

salt

pepper

malt nellik

malt allehånde

malt ingefær

gelatinpulver (+ vann)

Fremgangsmetode

Skjær bort beinet på ribben.
Kok opp vann og legg i kjøttet. La det trekke på kokepunktet i 2-3 timer til det er mørt.
Hell av vannet. Skjær av svoren og del opp kjøttet i grove biter. Ha det i en bolle og rør inn krydderet.
Kle en brødform som rommer ca. 1,4 liter med plastfolie. Legg i kjøttet. Hell over gelatinen. Pakk sylten godt inn med plast og legg den i press. Bruk for eksempel en mindre brødform med noe tungt over.
Legg den kjølig til neste dag, helst i 12 til 24 timer.
Del den opp i skiver og server. Er holdbar i kjøleskapet ca. 4 dager.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆