Til hovedinnhold
pannekaker

Klassiske pannekaker med rørte blåbær

Det fantastiske med nystekte pannekaker er at de er like gode til middag som til dessert. Her får du oppskriften på skikkelig gode klassiske pannekaker med friske rørte blåbær.

Klassiske pannekaker med rørte blåbær

30min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til klassiske pannekaker:

hvetemel

salt

melk

egg (små/medium)

smeltet smør (+ mer til steking)

Rørte blåbær:

frosne blåbær

grønt eple

sitron (kun revet skall)

sukker

Fremgangsmetode

Bland mel og salt i en stor bolle. Tilsett halvparten av melken og visp til en jevn røre.
Spe med resten av melken, visp inn eggene og flytende smør. Konsistensen på røren skal være som tykk fløte. Dekk til og la pannekakerøren stå 20-30 minutter.
Varm opp en stor stekepanne med belegg (28 cm i diameter) på middels sterk varme. Pensle med litt smør om nødvendig.
Hell røre i stekepannen, ca. 1 dl per pannekake. Tipp stekepannen for å fordele røren i et tynt lag som dekker hele pannen.
Snu pannekaken når røren har stivnet på toppen. Stek videre i ca. 1 minutt.
Brett eller rull pannekaken og legg over i et oppvarmet ildfast fat med lokk for å holde varm til servering.
Nyt nystekte pannekaker med rørt blåbærsyltetøy.

Rørte blåbær

La de frosne bærene tine på benken i en bolle. Skrell eplet og del i terninger. Vask sitronskallet godt og riv det ytterste gule laget på fint rivjern.
Bruk blender eller stavmikser til å kjøre blåbærene, eplebiter, revet sitronskall og sukker til et jevnt syltetøy.
Syltetøyet kan oppbevares en liten uke i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆