Det fantastiske med nystekte pannekaker er at de er like gode til middag som til dessert. Her er triksene som gir perfekt resultat - hver gang.

Det er vanlig å servere pannekaker med blåbærsyltetøy – gjerne laget av bær vi har plukket selv. Det er heldigvis ikke så vanskelig å lage et enkelt blåbærsyltetøy, eller å steke pannekaker.

Prøv også våre saftige fleskepannekaker med blåbærsyltetøy. Det er perfekt kosemat!

Rørte blåbær til pannekakene

4 enkle triks til å steke perfekte pannekaker

Det finnes mange gode oppskrifter der ute, men her vi har samlet et knippe triks som kan hjelpe deg bli en skikkelig dreven pannekakekokk, nesten uansett hvilken oppskrift du bruker.

1. Bruk nok egg

Egg er bindemiddelet som gjør at røren henger sammen. Og jo mer egg, desto enklere er det å få pannekakene tynne og fine. En enkel huskeregel er å bruke ett lite egg per porsjon.

2. Ha smør i røra

Med litt smør i røra kan du bruke lite eller ikke noe fett i stekepanna. En stekepanne med non stick-belegg gjør det enda enklere.

3. La pannekakerøren svelle

Hvis røren får svelle i 20-30 minutter eller lenger, får melet tid til å trekke til seg væske og blir enklere å jobbe med. En god pannekakerøre skal ha omtrent samme konsistens som kremfløte.

4. Stek på middels sterk varme

På en skala fra 1-9 bør varmen ligge på 6/7 – det går uansett fort unna. For lyse, silkemyke pannekaker lar du de steke under 1 minutt på hver side. Steker du de 1-2 minutter på hver side får du et litt stivere og mørkere resultat.

Dersom du har fulgt de fire første tipsene skal det å snu pannekakene gå ganske smidig. Når røra har stivnet på oversiden, bruker du en stekespade til å først løsne rundt kanten og deretter flippe pannekaken rundt. Ikke nøl. Det er ingen krise om du bommer. Og husk at øvelse gjør pannekakemester!

Prøv også: Pannekaker med soppstuing

Tynne pannekaker med rørte blåbær

Oppskrift på klassiske pannekaker

Til ca. 10 pannekaker trenger du:

  • 200 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 egg (S/M)
  • 3 ss flytende smør eller smeltet smør + litt til steking

Blåbærsyltetøy på 1-2-3

  • 150 g frosne blåbær
  • 0,5 grønt eple, i biter
  • 0,5 sitron, revet skall
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Bland mel og salt i en stor bolle. Tilsett halvparten av melken og visp til en jevn røre.
  2. Spe med resten av melken, visp inn eggene og flytende smør. Konsistensen på røren skal være som tykk fløte. Dekk til og la pannekakerøren stå 20-30 minutter.
  3. Varm opp en stor stekepanne med belegg (28 cm i diameter) på middels sterk varme. Pensle med litt smør om nødvendig.
  4. Hell røre i stekepannen, ca. 1 dl per pannekake. Tipp stekepannen for å fordele røren i et tynt lag som dekker hele pannen.
  5. Snu pannekaken når røren har stivnet på toppen. Stek videre i ca. 1 minutt.
  6. Brett eller rull pannekaken og legg over i et oppvarmet ildfast fat med lokk for å holde varm til servering.
  7. Nyt nystekte pannekaker med rørt blåbærsyltetøy.

Blåbærsyltetøy:

  1. La de frosne bærene tine på benken i en bolle. Skrell eplet og del i terninger. Vask sitronskallet godt og riv det ytterste gule laget på fint rivjern.
  2. Bruk blender eller stavmikser til å kjøre blåbærene, eplebiter, revet sitronskall og sukker til et jevnt syltetøy.
  3. Syltetøyet kan oppbevares en liten uke i kjøleskapet.