Til hovedinnhold
norsk

Sosekjøtt til søndagshyggen

Sosekjøtt er middagen som nesten lager seg selv mens du koser deg med andre søndagssysler.

Sosekjøtt til søndagshyggen

2t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

grytekjøtt (fks. bog eller høyrygg)

gul løk

smør

hvetemel

buljong eller kraft

laurbærblader

Brunost

salt

pepper

Fremgangsmetode

Skjær kjøttet i terninger på ca 3 x 3 cm, og løken i skiver. Smelt smør i en tykkbunnet gryte, og brun kjøttet godt.
Ta kjøttet ut av gryten, og brun løkskivene lett, før du også tar disse ut.
Ha hvetemelet i gryten og la dette brune seg godt før du sper med kraften, mens du rører kraftig til du har en brun saus. Når sausen har kokt et par minutter, skrur du ned varmen.
Legg kjøtt og løk tilbake i gryten og tilsett et par laurbærblader. Blandingen skal holde seg rundt kokepunktet.
La sosekjøttet stå på komfyren, og beregn at det skal koke i omtrent to timer. Det kan godt stå lenger. Følg med litt underveis. Ser det litt tørt ut, har du i mer vann.
En halvtime før kjøttet er ferdig, koker du poteter, gulrøtter og kål i skiver.
Når kjøttet er mørt, smaker du til sausen med litt brunost, salt og pepper.
Server med kokt kål, poteter, gulrøtter og tyttebærsyltetøy.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆