Tacopai er den ultimate paien for alle som elsker taco! Den enkle paien passer like godt til gullrekka med familien, som til tenåringsfesten, jentekvelden og koldtbordet.

Fredagstacoen har kommet for å bli, men hva med å prøve en liten vri av og til? Med tacopai får du alle de deilige smakene vi elsker, samlet i én og samme form.

Slik lager du tacopai uten kjøtt

Den største forskjellen mellom tacopai og fredagstacoen, er at alt lages i en paiform. Her kan du selv velge om du vil lage paideigen selv, bruke frosne butterdeigsplater eller fersk paibunn fra butikken.

Her finner du mange gode tips til hvordan paibunnen blir ekstra sprø og god

Fyllet består av kjøttdeig, tacokrydder, bønner, mais og paprika. Hvis du vil lage en kjøttfri variant kan du bytte ut kjøttdeigen med en ekstra boks bønner eller linser.

Det hele toppes med et lag smeltet ost. Tacopaien smaker ekstra godt med tortillachips, grønn salat, salsa og rømme. Akkurat som du er vant til.

Prøv også vår populære tacograteng

tacopai med kjøttdeig til fredagstaco

Oppskrift på tacopai med kjøttdeig

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 paideig, se oppskrift her eller ferdig paideig
  • 400g karbonadedeig, romtemperert
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 pose tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 liten boks maiskorn
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 ts sukker/honning
  • Salt og pepper
  • 3 egg
  • 200 g lett crème fraîche
  • 100 g revet ost
  • 2 ss fersk koriander

Tilbehør:

  • 1 glass salsa
  • 2 vårløk, finsnittet
  • 1 pose ruccola
  • 0,5 pakke cherrytomater, delt i to
  • 1 lime, i båter

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200˚C. Lag paideigen som beskrevet her, eller rull ut ferdigkjøpt paigdeig.
  2. Legg paideigen i en paiform på 26-28 cm i diameter. Prikk overflaten godt med en gaffel. Dekk deigen med bakepapir og hell over tørkede erter eller ris. Vekten hjelper å holde bunnen på plass. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter.
  3. Lag fyllet: Brun kjøttdeigen, i flere omganger, i stekepanne på sterk varme.
  4. Finhakk hvitløk og ha i stekepannen sammen med tacokrydder og vann. Rør om og la alt småkoke til nesten all væsken har fordampet, ca. 5 minutter.
  5. Tilsett bønner, mais og finhakket paprika. Smak til med sukker eller honning, salt og pepper.
  6. Fordel fyllet jevnt utover den forstekte paibunnen og press lett ned.
  7. Visp egg og lett crème fraîche godt sammen og hell over paien. Topp med revet ost.
  8. Stek tacopaien midt i ovnen i 30-40 minutter, til eggestanden har stivnet og osten har fått fin farge.
  9. Dryss over finhakket koriander før servering og server med salsa, vårløk, ruccola cherrytomater og lime.