Skal dere kjøre langt i sommer? Det er mange flotte rasteplasser langs norske veier, så smør en deilig matpakke og unn dere en god lunsj underveis.

En god matpakke kan være en god investering før en lang biltur. For ingenting er så demotiverende som rumlende mager og lavt blodsukker når man skal kjøre langt. Derfor har vi laget fem forslag til gode matpakker du kan lage før turen. Har dere plass i bilen, er det lurt å ha med en kjølebag til både mat og noen flasker med vann. Da holder lunsjen seg frisk og god selv om det blir varmt i bilen.

5 gode matpakker til bilturen:

Kyllingsandwich er god matpakke på bilturen.

Kyllingsandwich er lett å lage og lett å like.

Sandwich med kylling og bacon
Her kan du gjerne bruke resten av gårsdagens brød og lage verdens beste sandwich. Grill eller rist brødskivene raskt og fyll med kylling (ferdiggrillet kylling er perfekt her), sprøstekt bacon, gode grønnsaker og en lett majonesdressing. Pakk sandwichen i matpapir og oppbevar kjølig fram til lunsj.

Lefserull som matpakke til biltur.

Bruk gjerne opp pålegget du har i kjøleskapet og ha i lefserullen.

Lefserull med spekeskinke og lefserull med røkelaks
Lefserull er ikke bare perfekt på koldtbord eller som tapas, det er også genial matpakkemat! Du kan bruke både myke tortillalefser eller potetlefser til lefserull, og fylle dem med det du liker best. Vi har laget både lefserull med spekeskinke og avokadokrem, og lefserull med røkelaks, dill og kremost. Fyll lefsene med pålegget du ønsker og rull godt sammen. Del hver rull i to og pakk stramt inn i matpapir, så holder de formen fram til lunsj.

Pastasalat er god matpakke på bilturen.

Gled deg det pastasalat med kylling og pesto til lunsj.

Pastasalat med kylling og pastasalat med skinke og ost
Du kan gjerne lage pastasalat kvelden før, hvis dere har dårlig tid på morgenen. Kok opp pasta og bland inn grønnsaker og la det stå kaldt i kjøleskapet til dagen etter. Du kan gjerne bruke rester av grønnsaker i salat, hvis du har det. Og har du rester av mais, kikerter og bønner får du ekstra mettende salater. Dressingen blander du sammen og oppbevarer i en egen beholder. Til disse salatene passer det bra å bruke store oppbevaringsbokser for mat eller salatbolle med lokk, hvis du har det. Vi har laget to gode pastasalater som egner seg godt for gode lunsjraster; pastasalat med grillet kylling og pesto og pastasalat med ost og skinke.