Lag en mettende brokkolisalat – som passer til alt!

Brokkolisalat er den nye trendsalaten som lett kan erstatte den litt trauste potetsalaten og den velbrukte pastasalaten. Noe nytt er alltid stas å kunne sette på bordet, og denne salaten er nydelig til tapasbordet, til grillmat av alle slag, eller til søndagssteiken.

Den kan også serveres som en egen rett i seg selv, da passer det veldig godt med salt og god spekeskinke eller spekepølse blandet inn.

Salaten kan varieres etter ditt ønske, og det er uttallige muligheter. Liker du pistasjenøtter, mandler eller cashewnøtter bedre enn valnøtter, er det bare å bytte ut.

Synes du rødløk blir for stramt, kan du bruke vårløk i stedet, eller bytte ut spekeskinke med sprøstekt bacon. Bruk det som er av grønnsaker i sesong. Lag din helt egen versjon og imponer gjestene dine!

Brokkolisalat er den nye trendsalaten som passer til alt. Oppskrift på brokkolisalat med spekeskinke, valnøtter, rosiner og honning.

Brokkolisalat krever få ingredienser, og det du trenger til dressingen er ofte sånt som gjerne står i kjøleskapet likevel. Når du skjærer brokkolibuketten i mindre, biter er det ingen grunn til å kaste stilken, i denne salaten brukes hele grønnsaken.

Siden brokkolien ikke skal forvelles eller kokes først er dette en salat som er klar på 10-15 minutter, alt etter hvor rask du er med kniven. Da er det bare å legge kjøttet på grillen og raskt lage salaten klar mens kjøttet blir ferdig.

Salaten kan gjerne serveres med det samme, men har du tid smaker den ekstra godt om den får stå i kjøleskapet og godgjøre seg i ett par timer først. 

Brokkolisalat er den nye trendsalaten som passer til alt. Oppskrift på brokkolisalat med spekeskinke, valnøtter, rosiner og honning.

Oppskrift på brokkolisalat

 

Du trenger: 

  • 1 brokkoli
  • 1  rødløk
  • 2 dl revet hvitost
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 1 ss honning
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper 
  • Evt. 8-10 skiver spekeskinke 
Brokkolisalat er den nye trendsalaten som passer til alt. Oppskrift på brokkolisalat med spekeskinke, valnøtter, rosiner og honning.

Slik gjør du: 

  1. Rør sammen rømme, majones, sitronsaft, honning, salt og pepper.
  2. Skyll brokkolien godt og del den i mindre biter, stilken også.
  3. Del rødløk i terninger og grovhakk valnøtter.
  4. Bland alt sammen med dressingen og velg om du vil servere den som den er eller tilsette spekeskinke eller spekepølse. Velbekomme!