Luftige og sprø speketerter er supre til selskap. Terter av butterdeig krever liten innsats, ser lekre ut og smaker skikkelig deilig.

Du forbinder kanskje butterdeig med søt bakst som wienerbrød? Salte butterdeigsterter er minst like godt. Og kjempeenkle å lage.

 

Skinketertene kan brukes både som festmat, til en vennelunsj eller som kveldskos med familien. De er raske å lage, så du slipper å bruke mye tid på tilberedningen. Det som tar lengst tid er å tine de ferdige butterdeigsplatene. Du kan selvfølgelig lage butterdeigen din selv, men det krever en helt annen innsats.

Les også: Slik imponerer du med spekemat.  

 


Butterdeigsterter i alle størrelser

Vi har laget porsjonsterter, omtrent på størrelse med smørbrød, men du kan velge størrelse selv. Lag små terter til en munnfull, eller lag en stor terte du skjærer i serveringsstykker. Uansett hvilken størrelse du velger, vil en pakke med 6 ferdige butterdeigsplater være nok til ganske mange. Følger du oppskriften her får du 12 lekre terter.

I denne oppskriften har vi brukt en kremost med urter og en pepperbrie. Du kan selvfølgelig bytte disse ut med oster du har og liker. En chevre smaker for eksempel godt sammen med pære og spekeskinke.

Tips! Har du mer butterdeig til overs kan du enkelt lage dessert-terter med litt vaniljekrem og bær! Eller hva med å lage en frisk og deilig rabarbrapai? 

Oppskrift på butterdeigsterter med spekeskinke

Du trenger:

 • 1 pk butterdeigsplater, frosne
 • 1 pk kremost med urter 125 g
 • 1 Fryd pepperbrie
 • 1 pære
 • 1 pk ferdig vasket Baby Leaf Salat
 • 12 skiver spekeskinke

Sennepssaus:

 • 1 ss sennep (vi brukte Dijon, men bruk det du har)
 • 1 ss honning
 • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du:

 1. Sett stekovnen på 220 grader, ta butterdeigsplatene ut av frysen og la dem tine på benken i 20 minutter. Kle to stekebrett med bakepapir.
 2. Del hver av de seks platene i to. Snitt hvert hjørne med en kniv og brett inn kantene. Prikk midten med en gaffel.
 3. Vask pæren, del den i to, rens den og skjær i tynne skiver. Skjær pepperbrien i tynne skiver.
 4. Legg en teskje kremost i hver butterdeigsfirkant. Dander et par pæreskiver og pepperbrien oppå.
 5. Sett stekebrettet i ovnen og la det steke 10–12 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med så de ikke blir for mye stekt.
 6. Rør sammen sennep, honning og sitronsaft.
 7. Ta tertene ut av ovnen og la dem kjøle seg litt ned før du legger på litt Baby Leaf Salat og en skive spekeskine på toppen.
 8. Server tertene lunkne eller romtempererte med dressingen ved siden av.