dessert og søt bakst
Perfekte sveler
Ingen fergetur uten svele! Men hvorfor er det sånn, egentlig? Og hvordan får man svelene så gode og saftige?
30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
5 stkegg
1 lhvetemel
2 dlsukker (1,5 Fjord1 kopp)
1 ltjukkmjølk (eller kulturmelk)
1 tsnatron (toppet)
1 tshjortetakksalt (toppet)
75 gsmør
Fremgangsmetode
Smelt smør og sett til avkjøling.
Rør egg og sukker til eggedosis, ha i kulturmelk.
Bland hvetemel, natron og hjortetakksalt og vend inn i røra litt etter litt, forsiktig så du ikke slår ut lufta, men nok til du har en jevn røre uten klumper.
Rør inn smøret og sett røra til svelling, ½ time burde holde.
Ei takke er best til steking, men en moderne stekepanne i teflon eller lignende går fint. Ha på røre i passe store lapper (12-15 cm i diameter er bra).
Stek svelene til du ser godt med bobler i røra og undersiden er gyllen. Snu og stek andre siden til den også er gyllen og lappen gjennomstekt.
Server med smør og sukker (eller smørkrem), bretta på midten. Ellers er sveler også godt med brunost og syltetøy. Aller viktigst: Kos deg med svela di!