Dette er en deilig gryterett hvor alt kokes i samme gryte, slik gryteretter skal kokes. Lages enkelt helt fra bunnen av, og du styrer selv hvor sterk du vil ha den.

Vil du ha et fyrverkeri av en gryte bruker du mer chili, eller chilipulver, og vil du ha en mildere gryte bruker du mindre chili. Her er det viktig at du smaker underveis, siden chili og chilipulver varierer mye i smak.

Gryteretten er perfekt for å bruke opp det du har av rester av grønnsaker i kjøleskapet eller fryseren. For å få en meksikansk vri har vi valgt å bruke mais og bønner sammen med krydderet, men her kan du variere som du vil. Har du linser i stedet for bønner, kan du gjerne bruke dem. Har du mye gulrot liggende kan det fint gå i gryteretten, sammen med tomat, squash, aubergine eller ulike løker.

Har du en god kraft i fryseren bruker du denne i gryteretten, hvis ikke bruker du vann i stedet – gjerne med en buljongterning til.

Lag gryterett til flere middager

Gryteretten kan gjerne varmes opp dagen etter, så her er det en fordel å lage så mye at du får rester. Da har du en enkel og nydelig middag på lur. For å variere kan du for eksempel servere med grønn salat den ene dagen og nachochips den neste.

Blir gryteretten tørr når du skal servere den dagen derpå, sper du bare med litt ekstra vann. Klarer du ikke spise alt i løpet av to dager, kan du faktisk fryse gryteretten og spise den en uke eller to etterpå i stedet.

Vil du servere gryteretten som en vegetargryte, er det bare å hoppe over kjøttdeigen eller erstatte den med en ekstra boks brune bønner. Buljongterningen velger du enkelt som grønnsaksbuljong i stedet, eller din egen grønnsakskraft.

Dette er en deilig gryterett hvor alt kokes i samme gryte, slik gryteretter skal kokes. Lages enkelt helt fra bunnen av. Oppskrift på meksikansk gryterett.

Gode gryterett-tips:

  • Velg selv hvor sterk gryteretten skal være. Tilsett mer eller mindre chili/chilipulver.
  • Servér med nachoschips eller grønn salat.
  • Lag mye, slik at du får super restemat dagen etter.
  • Dropp kjøttdeigen og lag gryten vegetarisk.
Dette er en deilig gryterett hvor alt kokes i samme gryte, slik gryteretter skal kokes. Lages enkelt helt fra bunnen av. Oppskrift på meksikansk gryterett.

Oppskrift på gryterett med meksikansk vri

Du trenger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 rød chili
  • 2 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss spisskummen
  • 2 bokser hakket tomat
  • 4-6 dl vann + buljongterning (eller kraft)
  • 3 dl ris
  • 1 boks mais
  • 1 boks brune bønner
  • Salt og pepper

 Slik gjør du:

  1. Brun kjøttdeig i en tykkbunnet gryte. Del løk i terninger og la den surre med til den er blank. Tilsett så finhakket chili og hvitløk. Bland inn krydderet.
  2. Ha i risen og hell over vannet/kraften. Kok opp, rør om av og til.
  3. Del paprika og vårløk i terninger og ha dette i gryteretten sammen med mais. Skyll godt av bønnene og ha dem også i gryten. La gryteretten småkoke til risen er ferdig, juster eventuelt med mer vann dersom gryten blir for tørr. Smak til med salt og pepper og server gryteretten med en god salat.