Til hovedinnhold
kaker

Hele Norge elsker Kvæfjordkake

Kvæfjordkake vant Nitimens store avstemning om Norges nasjonalkake. Her kan du enkelt lære deg å lage den!

Hele Norge elsker Kvæfjordkake

25min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Kakebunn:

smør

sukker

eggeplommer

melk

hvetemel

bakepulver

vaniljesukker

Marengs:

eggehviter

sukker

Krem:

kakefyll med vaniljesmak (pulvervarianten som ikke skal kokes)

melk

kremfløte

Pynt:

skivede mandler

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 varmegrader. Husk at alle ovner er forskjellige, så hvis du vet at din ovn er varmere enn gjennomsnittet kan du godt steke kaken på 170 grader.

Kakebunn

Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Rør inn eggeplommene, én om gangen. Ha i siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og melk litt om gangen, til en fin deig former seg.
Legg bakepapir i en dyp, stor langpanne og spre kakedeigen utover.

Marengs

Ha eggehviter i helt ren miksebolle og start å piske med ballongvisp til de begynner å bli litt faste. Deretter har du i sukkeret litt etter litt, til marengsen er så stiv at du kan snu bollen.
Bre marengsen over kakedeigen og strø mandelflak på toppen.
Sett kaken i ovnen og la stå i 20-25 minutter. Pass på at mandlene og toppen av kaken ikke blir for mørk. Ta kaken ut når den er ferdig stekt og la den avkjøle seg helt i formen.

Krem

Lag vaniljekremen etter anvisningen på pakken. Sett vaniljekremen i kjøleskapet, som anvist på pakken.
Stivpisk kremfløten. Bland de to kremene forsiktig sammen. Del kaken i to like store deler. Snu den ene delen med marengslokket ned og kakebunnen opp. Smør kremen på kakebunnen og legg den andre delen av Kvæfjordkaken på toppen med marengsen opp.
Servér og nyt!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆