Til hovedinnhold
frukt og grønt

Hjemmelaget rabarbrasyltetøy

Ta vare på sommeren med hjemmelaget rabarbrasyltetøy! Det deilige syltetøyet med den friske smaken passer like godt på iskrem, som på brødskiva.

Hjemmelaget rabarbrasyltetøy

20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

rabarbra

sukker (mer om rabarbraen er veldig sur)

sitron (kun saft)

vaniljestang (eller 0,5 stk rød chili. Valgfritt.)

Fremgangsmetode

Rens og skyll rabarbrastilkene godt. Del i ca. 2 cm lange biter og ha over i en stor kasserolle.
Tilsett sukker og sitronsaft, rør om og la blandingen stå 30-60 minutter. Juster sukkermengden etter hvor søtt eller syrlig syltetøy du liker.
Tilsett en halv vaniljestang eller finhakket chili om du ønsker ekstra smak på rabarbrasyltetøyet.
Kok opp under omrøring. Senk temperaturen og la syltetøyet koke forsiktig til det tykner, 15-20 minutter. Rør om underveis så ikke syltetøyet brenner seg fast i bunnen.
Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Sett på lokk med en gang og la de avkjøles i romtemperatur. Uåpnede glass kan oppbevares mørkt og kjølig i 3-6 måneder.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆