Slik lager du supergod og klassisk waldorfsalat, som passer til alt. Og sjekk hvordan du kan variere og lage en lettere vri.

Waldorfsalat er en salat med frukt og grønnsaker som blir blandet i en dressing laget på majones og krem, eller i en lettere utgave som yoghurt.

Salaten har fått navnet sitt fra Waldorf hotel i New York. Dette er en enkel salat som er et klassisk innslag på norske koldtbord, eller som tilbehør til kalkunmiddagen.

På grunn av fruktinnholdet er den også ofte populær blant de yngste gjestene.

Slik lager du supergod waldorfsalat, som passer til alt. Og slik kan du variere og lage en lettere vri. Oppskrift på klassisk waldorfsalat.

Velg det du liker

Klassisk waldorfsalat er med epler, ananas, valnøtter, druer og stangselleri. Prøv deg gjerne frem med nye ingredienser – eller kutt bort de du ikke liker.

Hva med en stangsellerifri waldorfsalat med pære og mandler?

Ingredienser som frukt, grønnsaker og nøtter gir mange helsefordelser. Vil du lage en sunnere variant kan du bytte ut majones og krem med en yoghurtdressing.

Waldorfsalat kan nytes hele året, og passer også godt til grillmat. Den kan serveres som en forett eller som tilbehør til kjøtt.

Slik lager du supergod waldorfsalat, som passer til alt. Og slik kan du variere og lage en lettere vri. Oppskrift på klassisk waldorfsalat.

Oppskrift på klassisk waldorfsalat

Dette trenger du:

  • 2 epler
  • 2 1/2 stilk stangselleri
  • 1/2 ananas
  • 150 gram valnøtter
  • 2 dl majones
  • 2 dl fløte
  • 150 gram blå druer
  • 2 ss ananasjuice

Slik gjør du:

  1. Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
  2. Skjær stangselleri og ananas i biter.
  3. Bland sammen majones og stivpisket kremfløte.
  4. Bland epler, stangselleri, ananas og valnøtter sammen med majoneskremen.
  5. Smak til med ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.
  6. Sett salaten kjølig i en skål med tett lokk frem til servering.