Til hovedinnhold
pasta

Lag lasagne av pastaskruer

Dette er en vri på den tradisjonelle lasagnen, og perfekt å servere dersom du ikke har pastaplater tilgjengelig.

Lag lasagne av pastaskruer

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Kjøttsaus:

kjøttdeig

hvitløk

gul løk

hakket tomat

tomatpuré

oregano

basilikum

salt

pepper

Ostesaus:

smør

hvetemel

helmelk (spe med mer om nødvendig)

muskatnøtt

revet ost

Montering:

fussili (fullkorn)

revet ost

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Kok pastaen i en kasserolle med vann og litt salt. Les på pakningen hvor lenge den skal koke, normalt 7-10 minutter.
La pastaen renne av, og sett til side mens du lager saus. Ringle gjerne over litt olivenolje for å hindre skruene i å klistre seg til hverandre.

Kjøttsaus

Brun kjøttdeig sammen med hakket løk. Når kjøttet er brunet og løken er blank har du i finhakket hvitløk og tomatpuré. Bland godt og hell så over hakket tomat. Ha i krydderne og la småputre mens du lager ostesaus.

Ostesaus

Smelt smør i en liten kasserolle og rør inn melet.
Hell i litt av melken og rør iherdig slik at det blir en jevn masse, uten klumper. Fortsett slik til du har spedd i all melken og har en hvit saus.
Krydre med muskatnøtt og la småkoke i 5-10 minutter. Rør så inn osten.

Montering

Legg pastaskruer i bunnen av en ildfast form, hell over ostesausen og avslutt med kjøttsaus.
Strø revet ost på toppen og sett lasagnen midt i ovnen for gratinering i ca 15 minutter, til osten er gyllen.
Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før du serverer lasagnen sammen med en god salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆