Dette er en vri på den tradisjonelle lasagnen, og perfekt å servere dersom du ikke har pastaplater tilgjengelig.

Lasagne er alltid populært og pastaskruene gjør denne varianaten ekstra enkel å spise med én hånd, siden den ikke trenger å deles opp. Dette er jo gull for alle små barn og kanskje spesielt for foreldrene som slipper å skjære opp og heller kan nyte sin egen mat – mens den fortsatt er varm!

Kjøttsausen blir ekstra god med basilikum og oregano og i ostesausen er det selvsagt muskat. Vil du ha litt mer fart i lasagnen kan du tilsette en rød chili, og erstatter du kjøttdeigen med en boks linser eller bønner får du en veldig god vegetarversjon! 

Lasagne er perfekt for fryseren

Lasagne med pastaskruer er en perfekt middagsrett å invitere inn familie og venner på, siden det tar like lang tid å skulle lage middag til 4 som til 8. Om du ikke har anledning til å invitere inn kan du likevel doble oppskriften, og fryse den andre porsjonen for en superrask middag senere.

Da steker du bare lasagnen som vanlig, avkjøler den helt og pakker den tett. Når du trenger en kjapp middag kan du enten tine formen i kjøleskap i løpet av dagen, eller sette den rett i ovnen fra fryst tilstand. Har du tint lasagnen på forhånd har du middag på 15 minutter og du steker den på 180-200 grader. Setter du formen rett i ovnen fra fryseren trenger den dobbelt så lang tid før den er ferdig. Legg eventuelt et bakepapir over for at toppen ikke skal bli brent.

Ekstra godt smaker det med grønn salat og grove rundtstykker til lasagne. Litt flaksalt og nykvernet pepper på toppen? Ja, takk! 

Gode lasagne-tips:

  • Tilsett finhakket gulrot, sellerirot eller stangselleri i sausen for ekstra grønnsaker.
  • Bytt ut kjøttet med linser/bønner for vegetarversjon.
  • Tilsett en rød chili for mer futt.

 

Oppskrift på lasagne med pastaskruer

Til 4 personer trenger du:

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 400 g hakket tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4-5 dl H-melk
  • ¼ ts muskatnøtt
  • 1-2 dl revet hvitost 
  • 200 g fusilli fullkorn pasta
  • 1-2 dl revet ost på toppen

Slik gjør du: 

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Kok pastaen i en kasserolle med vann og litt salt. Les på pakningen hvor lenge den skal koke, normalt 7-10 minutter. Pass på at du ikke koker for lenge, pastaen skal ikke være bløt når den er ferdig. La renne av seg i et dørslag til du er klar med kjøttsaus og ostesaus. Ringle gjerner over litt olivenolje for å unngå at skruene klistrer seg fast i hverandre.
  3. Lag kjøttsausen ved å brune kjøttdeig sammen med hakket løk. Når kjøttet er brunet og løken er blank har du i finhakket hvitløk og tomatpuré. Bland godt og hell så over hakket tomat. Ha i krydderne og la småputre til ostesausen er ferdig.
  4. Smelt smør i en liten kasserolle og rør inn melet. Hell i litt av melken og rør iherdig slik at det blir en jevn masse, uten klumper. Fortsett slik til du har spedd i all melken og har en hvit saus. Krydre med muskatnøtt og la småkoke i 5-10 minutter. Rør så inn osten.
  5. Legg pastaskruer i bunnen av en ildfast form, hell over ostesausen og avslutt med kjøttsaus. Strø revet ost på toppen og sett lasagnen midt i ovnen for gratinering i ca 15 minutter, til osten er gyllen.
  6. Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før du serverer lasagnen sammen med en god salat.