Til hovedinnhold
julemat

Sprø krumkaker

Krumkaker er en av de fineste klassiske julekakene vi har. Skjøre og sprø kaker med et nydelig mønster som gjør dem til ekte festkaker.

Sprø krumkaker

1t / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

egg (Se oppskrift for detaljer ang størrelse og vekt.)

sukker

hvetemel

kardemomme

smør

kaldt vann (spe med mer om nødvendig)

Fremgangsmetode

Vei eggene med skall, og bruk like mange gram sukker, hvetemel og smør.
Smelt smøret og sett det til side for avkjøling
Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis.
Sikt i mel og kardemomme og vend det forsiktig inn. Vend i det smeltede smøret.
Spe med 2-3 ss vann.
La røren svelle i 20-30 minutter.
Legg en ss røre i midten av krumkakejernet og trykk godt sammen.
Stek til krumkaken er gyllen og løft den så forsiktig ut og rull den rundt krumkakepinnen. Vær rask, men forsiktig, og legg den så over på en rist for avkjøling.
Så snart krumkaken er avkjølt vil den være stiv og holde fasongen, som regel i akkurat passe tid for å rulle den neste.
La krumkakene avkjøle helt på rist før de oppbevares i tett boks.
Oppskriften gir ca. 30 krumkaker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆