Lag en lekker ovnsbakt omelett. Enkel og lage og perfekt både til selskap og som det lille ekstra i matboksen.

Har man egg i huset kan man alltid lage noe godt. En omelett er både enkelt å lage og en favoritt blant store og små. Du kan lage omelett til én eller til mange.

Egg er både godt og sunt for oss med mye protein og vitaminer. Visste du at vi nordmenn spiser ca 200 egg per år?

Det høres mye ut! Men når du tenker på at vi får i oss egg i bakverk, majones, is og mye mer – så er det kanskje ikke så rart.

Les også: Slik baker du grove rundstykker. 

Ovnsbakt omelett til mange

Å bake omelett i ovnen er en smart metode du kan bruke til større omeletter. Du lager en stor røre, og fyller den med dine favorittsmaker. Så baker du den i ovnen og vips har du en stor omelettkake du kan dele i porsjonsstykker og servere. Stort mer lettvint blir det ikke.

En ovnsbakt omelett kan du lage og servere som selskapsmat på lekre smørbrød eller du kan lage den til hverdags og bruke omeletten på brødskivene og i matboksen. Uansett er det garantert populært.

Viste du dette? Triksene som gir ekstra saftig og god eggerøre. 


Oppskrift på ovnsbakt omelett

Du trenger:

  • 8 egg
  • 8 ss kaldt vann
  • 150 g kokt skinke
  • 2 vårløk
  • 100 g revet ost
  • 0,5 potte fersk koriander
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss smaksnøytral olje
  • 1 avokado
  • 1 bunt gressløk

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Smør en form, vi brukte en som målte 17 x 24 cm, med oljen.
  2. Hakk skinke, vårløk og paprika i små biter og ha i bunnen av formen. Strø halvparten av osten over.
  3. Visp sammen egg og vann, salt og pepper. Finhakk koriander og vend inn i eggeblandingen. Hell blandingen i formen. Dryss over resten av osten.
  4. Sett formen med omelettblandingen midt i ovnen i 25–30 minutter. Sjekk med en kniv om omeletten har satt seg.
  5. Ta omeletten ut av ovnen og la den avkjøle seg litt før du skjærer den i porsjonsstykker. Pynt stykkene med avokadoskiver og gressløk og server.