Ovnsbakte rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til kylling eller lam. Aller best er de på høsten, når de er i sesong.

Rotgrønnsakene har vært mye brukt i norsk tradisjonsmat, men har ikke alltid fått like mye oppmerksomhet. De er lagringsdyktige og kan derfor brukes gjennom store deler av vinteren, men som alle «levende produkter» smaker best når de er i sesong.

Tips! Guide til de norske rotgrønnsakene

Økende popuaritet

De siste årene har rotgrønnsakenes popularitet økt, både blant folk flest og gjerne med en moderne vri på trendy restauranter.

Men ikke bekymre deg, du trenger ikke være noen mesterkokk for å kunne ta dem i bruk selv hjemme på kjøkkenet. Ovnabakte rotgrønnsaker tar ikke lang tid, og det er faktisk ganske enkelt. 

Vår oppskrift består av fire ulike rotgrønnsaker, men her er det lov å variere etter eget ønske. Du vil bli overrasket over hvor godt det smaker til stekt kylling og til høstens lammelår.

Norske rotgrønnsaker er fargerike, næringsrike, gode og rimelige. Stor guide til høstens rotgrønnsaker. Oppskrifter og tips.

Slik lager du ovnsbakte rotgrønnsaker 

 

Du trenger:

200 g gulrot
200 g knollselleri (sellerirot)
200 g kålrot
200 g persillerot
4 ss olje
4 ss flytende honning
1 stk sitron, revet skall
1 dl frisk mynte
salt og pepper

Slik gjør du:

Skrell og kutt opp grønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).

Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.

Stek formen i ovn på 200 grader C i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.

Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.