Soppstuing med fløte, hvitløk og persille er det perfekte tilbehøret. I pannekaker smaker det himmelsk!

Soppstuing kan lages som tilbehør til mye: Det smaker godt til retter som kylling, biff, lam og vilt.

Nylaget soppstuing servert på ristet toast er perfekt kveldsmat. Dessuten er soppstuing supergodt til pannekaker! 

Du kan bruke den soppen du får tak i. Bruk gjerne kremefløte i soppstuingen, det vil gi en god og fyldig smak. Hvis du ønsker et lettere alternativ kan du bruke matfløte, som inneholder mindre fett.

Soppstuing med fløte, hvitløk og persille er det perfekte tilbehøret. I pannekaker smaker det himmelsk! Oppskrift på pannekaker med soppstuing.

Oppskrift på soppstuing 

Dette trenger du:

  • 200 gram champignon, eller annen sopp
  • 1 fedd hvitkøk
  • 1/2 finhakket sjalottløk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Persille
Soppstuing med fløte, hvitløk og persille er det perfekte tilbehøret. I pannekaker smaker det himmelsk! Oppskrift på pannekaker med soppstuing.

Silk gjør du:

  1. Rens soppen godt, del den i skiver. Stek soppen i smør med finhakket sjalottløk. Tilsett hvitløken litt før det er ferdig stekt.
  2. Tilsett fløten og la det koke inn til passe tykk stuing.
  3. Smak til med salt og pepper, dryss over persille
Soppstuing med fløte, hvitløk og persille er det perfekte tilbehøret. I pannekaker smaker det himmelsk! Oppskrift på pannekaker med soppstuing.

Oppskrift på pannekaker

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 3 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 krm salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ss smeltet smør

Slik gjør du: 

  1. Visp eggene sammen med melken. Tilsett de tørre ingrediensene og rør røren glatt slik at den er uten klumper. Tilsett smeltet smør. La røren svelle i ca 30 minutter.
  2. Stek røren til pannekaker i en varm stekepanne. Bruk litt smør i pannen ved steking.
  3. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk, eller i ovnen. Pannekakene holder da varmen.
  4. Fyll pannekakene med nylaget soppstuing, server med en gang.