Nydelige, søte og litt syrlige. Bringebær smaker fantastisk, og ekstra godt i denne sjokoladerullekaken!

Bringebær er et av høydepunktene gjennom sommersesongen. Nydelige, søte og litt syrlige bær med den mest fantastiske farge som du plutselig kan være heldig å finne ville i et bringebærkratt langs en skogsvei eller i utkanten av hagen din.

Bæret kan være litt tidkrevende og vanskelig å plukke, siden bringebærbusken stikker og bærene er skjøre og lett kan gå i stykker. Men er du tålmodig og forsiktig på hånda er belønningen nydelige bær som kan brukes til så å si alt! 

Heldigvis finnes det massevis av bringebær som er ferdigplukket å få kjøpt på butikken, så da skulle alt være lagt til rette for nydelige kaker, fantastiske bringebærkremer og deilige bringebærsmoothies selv om du ikke bor i umiddelbar nærhet av en vill bringebærbusk.

Bæret egner seg godt for frysing, og du kan dermed bunkre opp fryseren din nå når sesongen er her og nyte deilig bringebærsmak gjennom hele året. Hva er vel bedre enn å kunne hente frosne bringebær i fryserer og servere nyrørt syltetøy til fastelavnsbollene midtvinters? Eller diske opp med deilig panna cotta til julemiddagen, selvfølgelig toppet med søt bringebærsaus?

Bringebær hever smaken på de fleste desserter, og smaken passer spesielt godt til sjokolade. En deilig sjokoladekake med bringebærkrem og ekstra friske bringebær på toppen er lett å like for både små og store, og en sikker vinner på kakebordet.

Rullekaken du finner oppskrift på under her er verken tidkrevenede eller vanskelig å lage. Får du et lite hint om at det kommer besøk om en times tid kan denne kaken raskt røres sammen, stekes og serveres til gjestene. En nydelig sommerkake med de gode smakene av sjokolade og bringebær i skjønn forening.

Sjokoladerullekake med bringebær

6-8 porsjoner
60 minutter

3 egg
2 dl sukker
1 dl potetmel
2-3 ss kakao
1,5 ts bakepulver
2 dl kremfløte
100 g bringebær (frosne eller ferske)
2 ss melis

Pynt:

Litt ekstra melis og friske bringebær

Slik gjør du:

 1. Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
 2. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
 3. Bland sammen det tørre og sikt det i eggedosisen.
 4. Vend sammen til du har en jevn røre og stryk røren utover et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter.
 5. Stek kaken midt i ovnen til den er gyllen, ca 10 minutter.
 6. Ta kaken ut av ovnen, strø et bakepapir med litt sukker og legg kakebunnen opp ned på dette. Dra av bakepapiret som har vært under kaken og legg stekebrettet over. La kaken ligge for å avkjøle i minst 20 minutter. TIPS: Ved å legge stekebrettet over under avkjøling unngår du at kaken tørker ut og sprekker opp når du skal rulle den sammen. 

Lag bringebærkremen mens kaken avkjøles:

 1. Mos bringebærene sammen med melis. Dersom du har frosne bringebær kan du varme de forsiktig i en liten kasserolle mens du moser.
 2. Visp kremfløten luftig og vend så inn de moste bringebærene.
 3. Stryk bringebærkremen utover kakebunnen og rull den sammen ved hjelp av bakepapiret. TIPS: Skal kaken stå til dagen etter kan du gjerne dynke kakebunnen med 2-3 ss kaffi for ekstra god smak.
 4. Skjær av kantene slik at kaken blir penere - da har du samtidig mulighet til prøvesmaking.
 5. Dryss over litt melis og pynt med friske bær. Velbekomme!