Har du lyst til å lære deg å bake brød? Her får du 3 gode hverdagsbrød med forskjellige baketeknikker.

Brødbaking er både gøy og motiverende, særlig når resultatet blir bra. Få ting er så tilfredsstillende som å ta velduftende og flotte, hjemmebakte brød ut av ovnen. Hjemmebakt brød smaker fantastisk, og er med på å løfte både frokost og lunsj flere hakk.

Vi har samlet våre beste oppskrifter på sunne hverdagsbrød, som alle har litt forskjellige teknikker. I to av disse oppskriftene har vi ikke brukt så mye gjær, men hvis du ikke har tid eller lyst til å vente så lenge, kan du tilsette mer gjær.

3 gode brød du kan lære å bake:

Saftig brød med havregrøt

Har du havregrøt til overs kan du bake et supergodt grovbrød som holder seg saftig i flere dager. Årsaken til at dette brødet blir ekstra saftig er havregrøten, som inneholder mye væske samtidig som den har fast form. Det betyr at deigen kan ha høyere vanninnhold uten å bli melsuppe. En annen spennende ting med denne deigen er at du kan bruke veldig lite gjær og langtidsheve deigen i kjøleskapet. Da kan du ha et spennende brødprosjekt gående over et døgn og oppleve hvor smakfullt og godt et langtidshevet brød blir. Har du ikke tid til det, kan du selvfølgelig bruke litt mer gjær og la deigen heve som vanlig.
Oppskriften på supersaftig brød med havregrøt finner du her.

Lær å bake grovt speltbrød.

Å bake med spelt krever en litt annen teknikk enn hvete.

Grovt speltbrød

Spelt er en gammel kornart som er stadig mer populær å bruke i brødbaksten. Speltmelet minner mye om hvetemel, men det er et par forskjeller som det kan være lurt å vite om før du baker med spelt. Et av tipsene for å lykkes med speltbrød er å sette en fordeig. Speltmel absorberer væske litt tregere enn hvetemel, derfor kan det være lurt å bruke litt tid på denne delen av bakeprosessen. Vi har samlet de fire beste tipsene for å lykkes med speltbaksten, og denne oppskriften gir deg ett saftig og godt brød med sprø og deilig skorpe. Du kan med hell doble oppskriften når du først er i gang, så får du et brød til fryseren også.
Oppskriften på grovt speltbrød og gode tips finner du her.

Grovt grytebrød baker du i jerngryte.

Bake eltefritt brød i jerngryte er en spennende prosess.

Eltefritt grytebrød

Dette er et hyggelig bakeprosjekt som strekker seg over to dager. Denne baketeknikken er både enkel og gir et veldig godt resultat. Det eneste du trenger, bortsett fra ingrediensene, er en jerngryte og god tid. Når du baker brød i jerngryte, får du sprø og god skorpe over hele brødet. Dette brødet er i tillegg eltefritt, som betyr at du bare rører sammen ingrediensene før du setter deigen til heving. Vi har tilsatt minimalt med gjær i denne brøddeigen, så den trenger opp til ett døgn for å utvikle seg. Fordelen er at du får et brød som smaker kjempegodt av havregryn, hvete, kruskakli, frø og kjerner. 
Oppskriften på eltefritt grytebrød finner du her.

LYST TIL Å BAKE? HER ER FLERE GODE OPPSKRIFTER