Pølse i brød er godt, men pølse i hjemmebakte pølsebrød er enda bedre! I tillegg finnes det mye annet godt denne deilige baksten kan brukes til.

Skal du ha noe godt og enkelt til middag om sommeren, er grillpølser et naturlig valg for mange. Særlig når du kan servere pølsene med verdens beste tilbehør; hjemmebakte pølsebrød.

210301-u18-marked-bannere-1200x800-GP.jpg

Gode pølser fortjener godt tilbehør

Pølser på grillen er en velkjent klassiker og de siste årene har det store utvalget av spesialpølser nærmest eksplodert. I Coops prisbelønte Grill Perfekt-serie får du Classic Bratwurst, Spicy Chicken, Beefy Sausage, Cheesy Bacon og en rekke andre herlige grillpølser.

Se etter Grill Perfekt-serien på din nærmeste Coop Marked- og Matkroken-butikk.

PRØV OGSÅ: Hjemmebakte potetlefser for nybegynnere

hjemmelagde pølsebrød

Det krever selvsagt litt mer planlegging og egeninnsats å bake egne pølsebrød, men det er verdt innsatsen. De lyse, luftige brødene er saftige og smakfulle og tar pølsefesten til nye høyder.

Ønsker du litt grovere pølsebrød, kan du erstatte 1/3 av melet med sammalt hvete.

Ikke kast gamle pølsebrød

Dersom du har noen pølsebrød til overs kan du legge dem i fryseren til neste grillfest. Men den gode baksten kan også få nytt liv uten at det involverer pølser i det hele tatt.

Ferske pølsebrød passer utmerket til kveldsmat og nistepakke sammen med favorittpålegget.

Daggamle brød kan brukes til hvitløksbrød eller bruschetta, enkle toast med tomatsalat. Du kan også stek dem som panini. Den italienske sandwichen kan stekes både i vaffeljernet, stekepanna og på grillen dersom du ikke har et toastjern.

Og hvis du lar brødene tørke helt ut på svak varme i ovnen er veien kort til hjemmelaget brødkrumme som passer perfekt til panering av koteletter eller på toppen av fiskegratengen.

PRØV OGSÅ: Myke og gode pitabrød

hjemmelagde pølsebrød til pølsefesten

Oppskrift på hjemmelagde pølsebrød

Til 8 store pølsebrød trenger du:

 • 500 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 7 g tørrgjær (eller 25 g fersk gjær)
 • 2 dl melk
 • 1,5 dl vann
 • 50 g smør, i terninger
 • 1 egg til pensling, pisket
 • Sesamfrø

Slik gjør du:

 1. Bland sammen mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. (bruker du fersk gjær må den løses opp i lunken melk).
 2. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør på lav hastighet mens melk og vann tilsettes.
 3. Øk hastigheten og elt deigen i 5 minutter til deigen slipper bollen. Tilsett smør i terninger og elt deigen i 5 minutter til.
 4. Dekk bakebollen med plastfolie og sett deigen til heving i ca. 1 time til den har doblet i størrelse.
 5. Velt ut deigen på melet underlag og elt et par runder for å få ut luft. Del i 8 emner, eller flere dersom du ønsker mindre pølsebrød.
 6. Trill emnene først til runde boller, som deretter formes til avlange pølser. Legg på bakepapirkledd stekebrett, og press pølsebrødene lett ned med håndbaken. Dekk med plastfolie og etterhev i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 225˚C når det nærmer seg slutten av hevetiden.
 7. Pensle pølsebrødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter til pølsebrødene er gjennomstekt og har fått fin farge. Avkjøl på rist.

LYST TIL Å BAKE? HER ER FLERE GODE OPPSKRIFTER