Det er ikke uten grunn at risboller er hele familiens julefavoritt. De små lekre godbitene er enkle å lage og forsvinner raskt fra kakefatet. Det gjelder å lage mange nok.

Det finnes knapt enklere julebakst enn risboller. De herlige, små konfektbitene lages på få minutter og er klar til å nytes etter en kort tur i kjøleskapet. Her gjelder det i grunnen bare å lage mange nok så de varer helt til jul.

Lettvint «konfekt» til jul

Med mørk sjokolade og et lite hint av kaffe er dette nesten som små konfektbiter å regne. Noe få flak med grovt salt gir smaken et ekstra løft.

For litt variasjon i smaken kan du se etter mørk sjokolade med smak neste gang du er i butikken. Risbollene smaker nemlig himmelsk med et lite hint av chili eller appelsin.

PRØV OGSÅ: Fløtekarameller som smelter på tunga

risboller i cupcakesformer

Risboller i langpanne

Vi har brukt små muffinsformer, eller konfektformer, til risbollene. Det gjør dem litt mindre klissete både å lage og spise.

Vil du gjøre det enda enklere for deg selv kan risbollene også lages i en liten langpanne. Dekk formen med plastfolie og fordel blandingen med puffet ris og sjokolade i et jevnt lag. Sett langpannen i kjøleskapet noen timer og skjær deretter opp i små biter. 

Prøv også: Verdens enkleste julekonfekt med marsipan

risboller i langpanne

Oppskrift på risboller

Til ca. 40 risboller trenger du:

  • 200 g mørk kokesjokolade (gjerne 70% kakao)
  • 250 g Delfia (kokosfett)
  • 2 egg
  • 180 g sukker
  • 3 ss espresso eller sterk kaffe
  • 120 g puffet ris
  • 1 ts grovt flaksalt (kan sløyfes)
  • Små muffinsformer

Slik gjør du:

  1. Grovhakk sjokolade og kokosfett. Smelt sammen i en kasserolle på middels sterk varme.
  2. Visp egg og sukker på høy hastighet til en lys og luftig eggedosis, ca. 3 minutter.
  3. Vend inn smeltet sjokolade og kaffe.
  4. Tilsett puffet ris og grovt flaksalt. Rør om til alt er godt blandet.
  5. Bruk to teskjeer til å sette risbollene i de små muffinsformene. Sett kaldt til de har stivnet. Oppbevar risbollene kjølig.

LYST TIL Å BAKE? HER ER FLERE HERLIGE OPPSKRIFTER