Til hovedinnhold
julemat

Hjemmelagede risboller

Det er ikke uten grunn at risboller er hele familiens julefavoritt. De små lekre godbitene er enkle å lage, og forsvinner raskt fra kakefatet. Det gjelder bare å lage mange nok.

Hjemmelagede risboller

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

mørk kokesjokolade (gjerne 70% kakao)

delfiafett (kokosfett)

egg

sukker

espresso (eller sterk kaffe)

puffet ris

flaksalt (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Grovhakk sjokolade og kokosfett. Smelt sammen i en kasserolle på middels sterk varme.
Visp egg og sukker på høy hastighet til en lys og luftig eggedosis, ca. 3 minutter.
Vend inn smeltet sjokolade og kaffe.
Tilsett puffet ris og grovt flaksalt. Rør om til alt er godt blandet.
Bruk to teskjeer til å sette risbollene i de små muffinsformene. Sett kaldt til de har stivnet. Oppbevar risbollene kjølig.
Oppskriften gir ca. 40 risboller.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆