Gjør hverdagen til en liten fest med nystekte, grove vafler, vaniljekesam og friske bær. Med en liten justering på røra kan vaflene også bli med i matpakka.

Det er ikke slik at grove vafler nødvendigvis er sunnere enn andre vafler, men siden de inneholder mer fiber, vil de mette godt og lenge. I denne oppskriften har vi tilsatt litt sukker slik at vaflene blir akkurat passe søte på smak.

Grove vafler i matpakka

Hvis du dropper sukker og vaniljesukker i denne vaffelrøra kan du smøre vaflene med vanlig pålegg og ha i matpakka. Og dersom du vil ha enda grovere vafler kan du bruke grov sammalt hvete i stedet for det finmalte melet. Eksperimenter gjerne med andre meltyper også. Her er det mange muligheter!

Prøv også: Hemmeligheten bak perfekte sveler

vaffelrøre til grove vafler

Sur melk gir ekstra god smak

Hender det at melkekartongen blir stående litt for lenge eller du har en fløteskvett til overs? For ikke å snakke om rester av yoghurt, kefir, cottage cheese og rømme? Da har du verdens beste unnskyldning for å lage vafler. Både søte og syrlige meieriprodukter er ideelle å bruke i vaffelrøra og det gjør ikke noe om smaken er syrlig. Det gir bare ekstra god smak.

Prøv også: Pizzasnurrer i matpakken eller til kveldskos

Søte, grove vafler til kaffekosen

Oppskrift på grove vafler

Til ca. 4-6 store vaffelplater trenger du:

  • 50 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 50 g havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (kan sløyfes)
  • 0,5 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
  • 4 dl melk
  • 2 egg

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en liten kasserolle og ta bort fra varmen.
  2. Bland sammen mel, havregryn, salt og bakepulver i en bakebolle. Vil du at vaflene skal ha litt sødme tilsetter du også sukker og vaniljesukker her.
  3. Visp mel og egg sammen i en blandebolle. Rør inn smeltet smør.
  4. Hell melkeblandingen over det tørre og visp til en klumpfri røre.
  5. Dekk bollen og la vaffelrøren svelle i 15 minutter. Røren kan gjerne stå lenger,  men spe gjerne med ekstra melk hvis røren blir for tykk.
  6. Stek vaflene gylne og sprø i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.

Server de grove vaflene med brunost og syltetøy eller ost og skinke.

HAR DU LYST TIL Å BAKE? HER ER FLERE OPPSKRIFTER