Gjør hverdagen til en liten fest med nystekte, grove vafler, vaniljekesam og friske bær. Med en liten justering på røra kan vaflene også bli med i matpakka.
Det er ikke slik at grove vafler nødvendigvis er sunnere enn andre vafler, men siden de inneholder mer fiber, vil de mette godt og lenge. I denne oppskriften har vi tilsatt litt sukker slik at vaflene blir akkurat passe søte på smak.
Grove vafler i matpakka
Hvis du dropper sukker og vaniljesukker i denne vaffelrøra kan du smøre vaflene med vanlig pålegg og ha i matpakka. Og dersom du vil ha enda grovere vafler kan du bruke grov sammalt hvete i stedet for det finmalte melet. Eksperimenter gjerne med andre meltyper også. Her er det mange muligheter!
Prøv også: Hemmeligheten bak perfekte sveler

Sur melk gir ekstra god smak
Hender det at melkekartongen blir stående litt for lenge eller du har en fløteskvett til overs? For ikke å snakke om rester av yoghurt, kefir, cottage cheese og rømme? Da har du verdens beste unnskyldning for å lage vafler. Både søte og syrlige meieriprodukter er ideelle å bruke i vaffelrøra og det gjør ikke noe om smaken er syrlig. Det gir bare ekstra god smak.
Prøv også: Pizzasnurrer i matpakken eller til kveldskos

Oppskrift på grove vafler
Til ca. 4-6 store vaffelplater trenger du:
- 50 g smør
- 100 g hvetemel
- 100 g fin sammalt hvete
- 50 g havregryn
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts bakepulver
- 2 ss sukker (kan sløyfes)
- 0,5 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
- 4 dl melk
- 2 egg
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en liten kasserolle og ta bort fra varmen.
- Bland sammen mel, havregryn, salt og bakepulver i en bakebolle. Vil du at vaflene skal ha litt sødme tilsetter du også sukker og vaniljesukker her.
- Visp mel og egg sammen i en blandebolle. Rør inn smeltet smør.
- Hell melkeblandingen over det tørre og visp til en klumpfri røre.
- Dekk bollen og la vaffelrøren svelle i 15 minutter. Røren kan gjerne stå lenger, men spe gjerne med ekstra melk hvis røren blir for tykk.
- Stek vaflene gylne og sprø i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.
Server de grove vaflene med brunost og syltetøy eller ost og skinke.