Til hovedinnhold
julemat

Julens beste bordstabelbakkels

Borstabelbakkels er uimotståelig gode julekaker! Her er oppskriften som gjør dem enda enklere å lage.

Julens beste bordstabelbakkels

10min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

egg

sukker

kremfløte

hvetemel

kaldt smør

Mandelfyll:

finmalte mandler

eggehviter

melis (siktet)

Fremgangsmetode

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Rør inn fløte.
Smuldre sammen mel og smør til en sandaktig konsistens og bland sammen med eggedosisen.
Elt til en samlet deig, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2 timer.
Finmal mandlene med mandelkvern eller food processor.
Pisk eggehvitene og siktet melis til stiv marengs. Vend inn mandlene.
Forvarm ovnen til 180˚C. Forbered 2 stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut deigen, ca. 3 mm tykk, på melet underflate.
Bruk bakkelspore eller en skarp kniv til å skjære ut kaker i tynne strimler på ca. 3x10 cm. Legg kakestrimlene over på bakepapirkledd stekebrett. Oppskriften gir ca. 70 bakkels.
Bruk sprøytepose og legg en stripe mandelfyll midt på hver kakestrimmel. Har du ikke sprøytepose kan du legge mandelfyllet på med teskje.
Stek kakene midt i ovnen i 6-10 minutter, til de er gylne og fine.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆