Til hovedinnhold
julemat

Klassiske sandkaker til jul

Sandkaker regnes som én av de sju slagene til jul. Med denne julekaken i boks kan du også lage en nydelig dessert av sandkaker, pisket krem og friske bær.

Klassiske sandkaker til jul

15min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

smør (kaldt)

hvetemel

skåldede mandler (malte, eller mandelmel)

sukker

egg

smeltet smør (eller flytende margarin, til smøring av former)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 20-24 sandkaker.
Smuldre sammen smør og mel til du har en sandaktig konsistens.
Tilsett malte mandler, sukker og egg. Kna sammen til en samlet deig, dekk med plast og legg i kjøleskapet i minimum 1 time.
Forvarm ovnen til 180˚C. Smør sandkakeformene godt med smeltet smør eller flytende margarin. Dryss gjerne hver form med litt semulegryn og rist ut det overflødige. Dette er for at kakene skal løsne så enkelt som mulig.
Ta deigen ut av kjøleskapet og del deigen i to. Trill hvert emne til en lang pølse og del hver pølse i 10-12 emner.
Hvert emne trykkes ut i de smurte sandkakeformene. Forsøk å få så jevnt resultat som mulig.
Sett de ferdige formene på stekebrett og stek midt i ovnen i 10-15 minutter. Sandkakene er ferdige når de begynner å bli gylne i kantene.
Legg sandkakene opp ned på rist for avkjøling. Når kakene er kalde skal de slippe formene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆