Ikke kast restene etter grøtfesten – lag rislapper i stedet. De herlige små «pannekakene» kan nytes både til frokost, dessert og kveldsmat.

Rislapper er kanskje det aller enkleste du kan lage av grøtrestene. Alt du behøver er litt mel, noen egg, litt sukker og kanel. Rør det hele sammen og stek på samme måte som vanlige lapper eller amerikanske pannekaker.

210301-u15-marked-bannere-1200x800-5.jpg

Visste du at du også kan bruke andre grøtrester i vaffelrøren? Både havregrøt og risgrøt smaker godt i vafler.

rislapper med rester etter julegrøten

Rislapper smaker himmelsk med rømme, appelsinmarmelade og pistasjnøtter.

Rislapper med «ny» topping

Nystekte rislapper smaker himmelsk med litt rømme og syltetøy på. Den lett krydrede smaken av kanel passer spesielt godt sammen med frisk og ikke altfor søt appelsinmarmelade. Snakk om deilig hverdagsdessert!

Brunost og friske bær er også veldig godt til lappene, spesielt til frokost og kveldsmat. Eller med sirup og en liten smørklatt, akkurat som amerikanske pannekaker.

Ikke kast restene av havregrøten, se så mye godt du kan lage:

Har du primus kan du jo ta med deg røra på termos og servere rykende ferske rislapper når det tid for en liten rastepause. Det er garantert veldig populært.

Prøv også rislappene sammen med kirsebæsyltetøy og mandler – da blir det nesten som danskenes favorittdessert, «risalamande».

PRØV OGSÅ: Herlige sveler

Rislapper med appelsinmarmelade

Oppskrift på rislapper

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 5 dl kald risgrøt
  • 2 ss sukker
  • 2 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 0,25 ts kanel
  • 0,25 ts salt
  • Smør til steking

Tilbehør

  • 1 beger lettrømme
  • 1 dl appelsinmarmelade
  • 2 ss pistasjnøtter, grovhakket

Slik gjør du:

  1. Visp grøt, sukker, egg og hvetemel sammen i en bolle til du har en jevn røre. Smak til med kanel og litt salt.
  2. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i røre og beregn ca. 0,5 dl røre per lapp. Snu lappene når røren har stivnet på overflaten og stek videre i ca. 1 minutt.
  3. Rør sammen lettrømme og syltetøy.
  4. Server rislappene mens de fremdeles er lune. Topp med rømmeblandingen og pistasjnøtter.

LYST TIL Å BAKE? FLERE GODE OPPSKRIFTER FINNER DU HER