Til hovedinnhold
pizza

Perfekt italiensk pizza

Ta den hjemmelagde pizzaen til nye høyder med skikkelig god pizzadeig! Her er oppskriften som gjør deg til en enda bedre pizzakokk!

Perfekt italiensk pizza

8min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Pizzadeig:

hvetemel (eller tipo 0/pizzamel)

fersk gjær

kaldt vann

salt

Saus og topping:

hermetiske tomater

salt og pepper (smak til)

revet ost

fersk mozzarella

spekeskinke

ruccola

olivenolje

fersk oregano (eller litt tørr oregano)

Fremgangsmetode

Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha hvetemel i bakebollen og smuldre inn fersk gjær. Elt deigen på lav hastighet i 15 minutter.
Tilsett salt og elt videre i 2 minutter til. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i romtemperatur i 20 minutter.
Velt deigen ut på fast underlag og del i emner (4 pr. 550 gram mel). Form hvert emne til en ball ved å holde deigen med begge hender og brette deigen inn under seg selv.
Smør overflaten med litt olivenolje og dekk med plastfolie. La deigemnene etterheve i 40 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader. La stekebrettet stå i ovnen.
Kjevle hvert emne ut til tynne pizzabunner og legg på bakepapir.

Saus og montering

Kjør de hermetiske tomatene til en jevn saus med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
Smør tomatsausen utover pizzabunnene. Topp med revet ost og fersk mozzarella i tynne skiver.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra pizzaen over på brettet ved hjelp at bakepapiret. Stek nederst i ovnen i 7-8 minutter til osten har smeltet og bunnen er ferdig stekt. Har du pizzastein eller lignende vil bunnen bli sprøere.
Topp med spekeskinke, ruccolasalat og oregano. Ringle til slutt over god olivenolje.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆