Ta den hjemmelagde pizzaen til nye høyder med skikkelig god pizzadeig! Her er triksene som gjør deg til en enda bedre pizzakokk!

En god pizza starter som regel med en god pizzadeig, uavhengig av om du liker 80-tallets tykke langpannepizza eller italiensk, tynnbunnet porsjonspizza. Her er tipsene som kan gi pizzakvelden et aldri så lite løft – fra bunnen.

Prøv også vår 80-tallsinspirerte langpannepizza med kjøttsaus!

3 tips til ekstra god pizzadeig

For å lage en god pizzadeig trenger du mel, gjær, salt og vann. Hvordan du behandler disse helt vanlige ingrediensene avgjør hva slags resultat du ender opp med. 

 1. Ikke bruk for mye gjær
  Det er forbausende lite gjær som trengs for å lage en smidig deig som hever godt. 10 gram fersk gjær eller 3 gram tørrgjær holder lenge til en halv kilo mel. For mye gjær kan føre til at deigen kollapser på grunn av overheving, men det kan også påvirke smaken og fordøyelsen.
 2. Vent med saltet
  Hvis gjær og salt kommer i direkte kontakt med hverandre kan det få katastrofale følger for resultatet. Det kan være deigen ikke vil heve i det hele tatt. Elt derfor pizzadeigen nesten ferdig før saltet tilsettes.
 3. Sett av god tid til elting
  En godt eltet deig er enkel å jobbe med og gir et saftig og smakfullt resultat. Bruk kjøkkenmaskin og la den elte i 15 minutter, til deigen er smidig og slipper bakebollen lett. 
pizzadeig til heving

Slik lager du ekte italiensk pizza

Høy steketemperatur er mye av hemmeligheten bak den klassiske tynne og sprø pizzabunnen som de serverer i Italia. For å få maks effekt av en vanlig ovn kan det være lurt å investere i pizzastein eller pizzastål.

En annen ting med ekte italiensk pizza er at det ofte er ganske lite topping. For mye fyll kan føre til at bunnen ikke blir godt nok stekt. Pizzaene stekes kun med tomatsaus og ost, og toppes deretter med god skinke og litt olje.

PRØV OGSÅ: Hjemmebakte pizzasnurrer

pizzadeig som italienerne lager den

Oppskrift på pizzadeig og ekte italiensk pizza

Til 4 porsjonspizzaer trenger du:

 • 550 g hvetemel (eller tipo 0/pizzamel)
 • 10 g fersk gjær
 • 400 g kaldt vann
 • 1 ts salt
 • 400 g hermetiske tomater
 • Salt og pepper
 • 250 gram revet ost
 • 1 pk. fersk mozzarella
 • 8 skiver spekeskinke
 • Ruccola
 • Olivenolje
 • Oregano, fersk eller tørket

Slik gjør du:

 1. Pizzadeig: Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha hvetemel i bakebollen og smuldre inn fersk gjær. Elt deigen på lav hastighet i 15 minutter.
 2. Tilsett salt og elt videre i 2 minutter til. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i romtemperatur i 20 minutter.
 3. Velt deigen ut på fast underlag og del i emner (4 pr. 550 gram mel). Form hvert emne til en ball ved å holde deigen med begge hender og brette deigen inn under seg selv.
 4. Smør overflaten med litt olivenolje og dekk med plastfolie. La deigemnene etterheve i 40 minutter.
 5. Forvarm ovnen til 250 grader. La stekebrettet stå i ovnen.
 6. Kjevle hvert emne ut til tynne pizzabunner og legg på bakepapir.
 7. Pizzasaus: Kjør de hermetiske tomatene til en jevn saus med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
 8. Smør tomatsausen utover pizzabunnene. Topp med revet ost og fersk mozzarella i tynne skiver.
 9. Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra pizzaen over på brettet ved hjelp at bakepapiret. Stek nederst i ovnen i 7-8 minutter til osten har smeltet og bunnen er ferdig stekt. Har du pizzastein eller lignende vil bunnen bli sprøere.

Topp med spekeskinke, ruccolasalat og oregano. Ringle til slutt over god olivenolje.

LYST TIL Å BAKE? HER ER FLERE OPPSKRIFTER