Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Luftige kanelboller

Her får du oppskriften på ekstra gode og luftige kanelboller.

Luftige kanelboller

30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til kanelboller:

hvetemel

helmelk (37 ˚C)

sukker

salt

kardemomme

egg

tørrgjær

smør (i terninger)

Fyll:

smør

kanel

sukker

Pynt:

egg (til pensling)

perlesukker

Fremgangsmetode

Hold tilbake 50 g av hvetemelet til utbaking. Ha resten av hvetemelet sammen med melk, sukker, salt, kardemomme, egg og tørrgjær i en bolle og elt i kjøkkenmaskin på sakte/middels hastighet i 5–10 minutter.
Ha i smør i terninger og elt videre i 5–10 minutter til du har en samlet, jevn deig.
Dekk til bakebollen og la heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Fyll og utbaking

Skrap deigen ut av bollen og elt inn resten av melet dersom deigen er klissete.
Ha deigen på godt melet bakebord og kjevle til et stort rektangel. Kjevler du det langt og smalt blir det mange små boller, kjevler du det kort og bredt blir det færre og større boller. Her kan du gjøre som du vil.
Smør smøret utover hele flaten og strø over jevnt med sukker og kanel.
Rull sammen til en rull og del i ca 1 cm tykke stykker som legges på bakepapir på stekebrett. La etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og strø perlesukker på. Stek midt i ovnen på 200 ˚C over- og undervarme i ca 15 minutter, til kanelsnurrene er gylne. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆