Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Perfekte scones

Ferske scones som er knasende sprø på utsiden, og myke og luftige på innsiden. Værsågod, her får du oppskriften.

Perfekte scones

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

hvetemel

sukker

bakepulver

meierismør (kaldt)

helmelk

egg

egg (til pensling)

Fremgangsmetode

Bland sammen de tørre ingrediensene. Smuldre inn smøret og tilsett melk og ett egg.
Rør deigen sammen, men unngå å arbeide for lenge med den.
Ha deigen over et melete bakebord og klapp den ut til en rund leiv, ca. 4 cm tykk. Bruk et glass til å stikke ut former.
Legg formene over på et stekebrett med bakepapir. La dem hvile i 20 minutter, gjerne på et kjølig sted.
Pensle med sammenvispet egg. Stek sconesen midt i ovnen på 200 ˚C i ca. 20 minutter, til de er gylne.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆