Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Hjemmelaget sjokolademousse

Hjemmelaget sjokolademousse er uimotståelig godt. Den luftige desserten er enklere å lage enn du kanskje tror og blir garantert en vinner blant alle sjokoladeelskere der ute.

Hjemmelaget sjokolademousse

30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

smør i terninger

kokesjokolade 70% (grovhakket)

egg

salt

chilipulver (kan sløyfes)

kremfløte

vaniljesukker

sjokolade (revet, til pynt)

ferske jordbær (til servering)

Fremgangsmetode

La dessertglassene stå i fryseren mens du lager sjokolademoussen.
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør om underveis og ta kjelen bort fra varmen når alt er smeltet.
Visp hele tiden mens du tilsetter en og en eggeplomme. Pass på at temperaturen på sjokoladen ikke er over 60 grader. Hvis sjokoladen er for varm kan eggeplommene koagulere.
Smak til sjokoladen med litt salt, og chilipulver hvis du liker det.
Visp fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem som topper seg. Vend inn i sjokoladeblandingen.
Visp eggehvitene til hvitt skum og bland sammen med resten. Fortsett å vende/røre om til alt er blandet og du har en luftig sjokolademousse.
Ta dessertglassene ut av frysen og fordel sjokolademoussen. Bruk gjerne krempose, det gjør det enkelt å fylle glassene.
Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne lenger. Server med revet sjokolade og ferske jordbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆