Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Hjemmelagede vannbakkels

Vannbakkels er luftige, lekre små bakverk, nesten som om de er laget av bare luft og kjærlighet!

Hjemmelagede vannbakkels

30min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Vannbakkels:

vann

smør

hvetemel

store egg

Kremfyll:

kremfløte

sukker

ferdig vaniljekrem

ferske jordbær

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 16 store vannbakkels.

Vannbakkels

Kok opp vann med lokk (slik at vannet ikke damper bort). La det fosskoke. La smøret smelte inn i vannet.
Rør inn hvetemelet, rør kraftig til deigen har samlet seg. Rør kraftig i deigen på høy varme ca. 1 minutt til deigen slipper kjelekanten.
Ha deigen over i en bolle, slik at den får avkjølt seg litt.
Ha i ett og ett romtemperert egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg slik at deigen får samlet seg. Deigen skal ha en tykk konsistens «som en tykk potetstappe»
Ha deigen i en sprøytepose eller bruke en skje. Lag små topper på et stekebrett med bakepapir.
Stek i en forvarmet ovn på 200 ˚C i ca. 30 minutter. Ikke åpne ovnen under stekingen, da de kan falle lett sammen. De skal være gylne, høye og lette. Lager du små vannbakkels vil de trenge kortere steketid.

Kremfyll

Pisk opp kremfløten og sukkeret til stivpisket krem, og rør inn vaniljekremen.
Pisk det opp til en luftig krem.
Del vannbakkelsen i to og fyll med kremblandingen og jordbær. Dryss gjerne over et lag med melis.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆