Til hovedinnhold
pannekaker

Søte bananpannekaker uten ekstra sukker

Kos deg med vidunderlig tykke og saftige bananpannekaker til helgefrokosten! Brune bananer i røra gjør smaken god og søt, helt uten å tilsette ekstra sukker.

Søte bananpannekaker uten ekstra sukker

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

smeltet smør

modne bananer

egg

melk

hvetemel

bakepulver

kanel

salt

smør til steking

Fremgangsmetode

Smelt smør i en kasserolle. Ta gryta bort fra varmen og la smøret avkjøles litt.
Mos bananene med en gaffel eller potetstamper og visp inn eggene til alt er godt blandet.
Rør inn melk og smeltet smør.
Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og visp sammen med resten til en tykk pannekakerøre. Dekk til og sett røra i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt smør i en stekepanne på ganske sterk varme.
Bruk ca. 2 spiseskjeer røre pr. pannekake. Stek til røren så vidt stivner på oversiden. Snu og stek pannekakene gylne på andre siden også.
Legg pannekakene i en ildfast form, dekk med folie og hold dem varme til servering.
Server bananpannekakene med bananskiver, vaniljekesam og ev litt lønnesirup eller honning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆