Kos deg med vidunderlig tykke og saftige bananpannekaker til helgefrokosten! Brune bananer i røra gjør smaken god og søt, helt uten å tilsette ekstra sukker.
Du kaster vel ikke brune, overmodne bananer? Jo «styggere» bananene er, desto søtere er de på smak, og bedre egner de seg til bruk i saftig bakverk, vafler og pannekaker.
Har du prøv vår lettvinte opp-ned-banankake?
Enkel røre
En enkel gaffel, en ballongvisp og god, gammeldags håndkraft er alt du trenger for å vispe sammen en god pannekakerøre. Det er gjort på få minutter. Trikset er å ikke vispe mer enn nødvendig, for da kan resultatet bli seigt.

Ekstra luftige bananpannekaker
Det som gjør amerikanske pannekaker, og disse bananpannekakene, ekstra tykke og gode er bakepulver i røra. Vil du redusere mengden bakepulver, kan du piske eggehvitene for seg og vende dem inn i røra.
Uansett hvilken metode du velger er det viktig at røra får stå og svelle i cirka en halvtime. Det gjelder alle typer pannekake- og vaffelrører.
PRØV OGSÅ: Supersaftig bananbrød med nøtter

Oppskrift på bananpannekaker
Til 4 porsjoner trenger du:
- 80 g smeltet smør
- 2 modne bananer
- 4 egg
- 4 dl melk
- 320 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 0,5 ts salt
- Smør til steking
Slik gjør du:
- Smelt smør i en kasserolle. Ta gryta bort fra varmen og la smøret avkjøles litt.
- Mos bananene med en gaffel eller potetstamper og visp inn eggene til alt er godt blandet.
- Rør inn melk og smeltet smør.
- Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og visp sammen med resten til en tykk pannekakerøre. Dekk til og sett røra i kjøleskapet i 30 minutter.
- Smelt litt smør i en stekepanne på ganske sterk varme.
- Bruk ca. 2 spiseskjeer røre pr. pannekake. Stek til røren så vidt stivner på oversiden. Snu og stek pannekakene gylne på andre siden også.
- Legg pannekakene i en ildfast form, dekk med folie og hold dem varme til servering.
- Server bananpannekakene med bananskiver, vaniljekesam og ev litt lønnesirup eller honning.