Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Store og myke sjokoladekjeks

Sjokoladekjeks er alltid populært - spesielt når de er hjemmelagede!

Store og myke sjokoladekjeks

15min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

brunt sukker

hvitt sukker

salt

smeltet smør

egg

eggeplomme

hvetemel

bakepulver

vaniljesukker

melkesjokolade (enten dråper, eller grovhakket)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 16-18 kjeks.
Ha sukker og salt i en bakebolle. Smelt smøret og hell over sukkeret. Visp sammen på høy hastighet til en godt blandet masse.
Tilsett egg og eggeplomme og visp til en jevn røre.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en slikkepott til å vende det tørre inn i sukkerblandingen, uten å jobbe for mye med deigen. Jo mer du jobber med deigen, jo tørrere og hardere kan kjeksene bli.
Bland til slutt inn sjokoladen og kna sammen deigen til bitene er godt fordelt i hele deigen. Bruk en isskje til å lage kuler av deigen. Sett kulene kjølig i 30minutter.
Du kan også forme deigen til en tykk pølse (ca. 5 cm i diameter), pakke inn i plastfolie og sette i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 180 grader. Har du formet deigen som en pølse, skjær i ca. 1,5 cm tykke skiver.
Fordel ca. 8 kjeksemner utover på bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Sjokoladekjeksene skal være lyse i fargen og myke i konsistensen når de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆