Blåbærmuffins er perfekt å bake når du plutselig får gjester eller er bare har lyst på noe godt. Du har dem klare på en halvtime.

Disse herlige blåbærmuffinsene tar bare 30 minutter å lage og passer like godt til bursdagsfesten som til tursekken. I tillegg tiner de kjapt, og er derfor gode å ha på lur i fryseren.

Ferske eller frosne bær i blåbærmuffins?

Blåbærmuffins smaker veldig godt med selvplukkete blåbær, men du kan gjerne bruke frosne bær også. 

Du får du best resultat om bærene ikke tiner for mye før muffinsene settes i ovnen. Tinte bær avgir mer væske og muffinsene blir mer klissete. Men smaken blir like god.

PRØV OGSÅ: Søt focaccia med blåbær og vaniljekrem

Kan du dette blåbærtrikset?

Dessverre hender det litt for ofte at alle bærene samler seg i bunnen av muffinsene i stedet for å spre seg fint og jevnt. Heldigvis finnes det et enkelt triks for å unngå at det skjer.

blåbær til blåbærmuffins

Dryss litt hvetemel over bærene før de tilsettes i røra. Det tynne laget med mel hjelper bærene å fordele seg i hele kaken, ikke bare legge seg på bunnen. Trikset kan brukes til alle muffins og kaker med bær, nøtter og tørket frukt.

Prøv også våre deilige matmuffins! Her er 10 forslag på forskjellig fyll.

blåbærmuffins med sommerns bær

Oppskrift på blåbærmuffins

Til 12-15 muffins trenger du:

 • 150 g sukker
 • 150 g smør, romtemperert
 • 3 egg
 • 2 dl kulturmelk
 • 250 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • Ca. 200 g ferske blåbær
 • Melis (valgfritt)

Slik gjør du:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg papirformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bruk doble papirformer i stedet.
 2. Visp sukker og smør til lys og luftig masse. Tilsett et egg av gangen og visp til glatt røre. Hell i kulturmelk og bland godt.
 3. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i bakebollen med det våte og rør deigen raskt sammen.
 4. Dryss litt hvetemel over blåbærene slik at alle bærene dekkes av et tynt lag mel. Dette hjelper bærene å ikke synke til bunns i muffinsene.
 5. Fyll formene 2/3 fulle med muffinsrøre. Fordel blåbærene på toppen og dytt forsiktig ned i røren.
 6. Sett muffinsbrettet på rist midt i ovnen og stek i 15-20 min, til muffinsene er gylne på toppen. Avkjøl 5 minutter før muffinsene løftes forsiktig ut av muffinsbrettet.

SERVERINGSTIPS: Blåbærmuffinsene er gode som de er, men kan også pyntes med et lite dryss melis eller en frisk ostekrem.

LYST TIL Å BAKE? HER ER FLERE GODE OPPSKRIFTER