Til hovedinnhold
julemat

Verdens beste sirupsnipper

Gylne og sprø sirupsnipper, med mandelen plassert som en diamant i midten, er en kjærkommen julegjest!

Verdens beste sirupsnipper

5min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du:

sukker

mørk sirup

kremfløte

smør

hvetemel

malt pepper

malt ingefær

malt anis

malt kanel

natron

Pynt:

skåldede mandler

eggehvite

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 60 sirupsnipper.
Hell fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Ha i smøret og rør til det har smeltet helt. La blandingen avkjøle seg.
Ha i krydder og mel, og elt deigen godt sammen.
Kjevle deigen tynt ut, ca 2 mm.
Skjær ut snippene. Bruk en linjal og en kaketrinse. Er du fjellstø på hånden eller ikke så nøye på om snippene varierer litt i størrelse, kan du gjøre det på frihånd. Er du skikkelig pirkete, kan du lage en sjablong av papir for å få alle like store.
Legg snippene på bakebrettet. Lim på halve mandler midt på snippene med litt eggehvite. Da sitter de bedre på!
Stek midt i ovnen på 175 °C i rundt 5 minutter. Følg godt med så snippene dine blir gylne og ikke brent.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆