julemat
Julekonfekt med marsipan og nougat
Å lage sin egen julekonfekt er verken vanskelig eller tidkrevende. De fristende konfektbitene er dessuten perfekte å gi som spiselige julegaver, eller små vertinnegaver i førjulstiden.
1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
200 gmarsipan
70 gnougat
100 gmørk sjokolade
1 ssgrovt flaksalt
Fremgangsmetode
Trill marsipan til en lang pølse og del i 14 biter. Trill til kuler. Oppskriften gir ca. 12-14 kuler, avhengig av størrelse.
Del nougat i 14 biter.
Trykk en og en marsipankule litt flat i hånden, legg i en bit nougat og lukk marsipanen rundt. Form som kuler på ny.
Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 forsiktig over vannbad.
Ta den smeltede sjokoladen bort fra vannbadet og tilsett resten av sjokoladen. Rør om til all sjokoladen har smeltet.
Rull marsipankulene i sjokoladen og legg på et brett med matpapir. Vent noen minutter før du drysser litt flaksalt på hver marsipankule. Sett kaldt slik at sjokoladen stivner. Oppbevar tørt og kjølig.