Til hovedinnhold
julemat

Julekonfekt med marsipan og nougat

Å lage sin egen julekonfekt er verken vanskelig eller tidkrevende. De fristende konfektbitene er dessuten perfekte å gi som spiselige julegaver, eller små vertinnegaver i førjulstiden.

Julekonfekt med marsipan og nougat

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

marsipan

nougat

mørk sjokolade

grovt flaksalt

Fremgangsmetode

Trill marsipan til en lang pølse og del i 14 biter. Trill til kuler. Oppskriften gir ca. 12-14 kuler, avhengig av størrelse.
Del nougat i 14 biter.
Trykk en og en marsipankule litt flat i hånden, legg i en bit nougat og lukk marsipanen rundt. Form som kuler på ny.
Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 forsiktig over vannbad.
Ta den smeltede sjokoladen bort fra vannbadet og tilsett resten av sjokoladen. Rør om til all sjokoladen har smeltet.
Rull marsipankulene i sjokoladen og legg på et brett med matpapir. Vent noen minutter før du drysser litt flaksalt på hver marsipankule. Sett kaldt slik at sjokoladen stivner. Oppbevar tørt og kjølig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆