Hva er vel hyggeligere enn å bake noe godt når man kjeder seg hjemme? Her har vi samlet 5 deilige kaker som gjør deg i godt humør!

Hjemmelivet kan bli litt ensformig, og da gjelder det å finne på noe som både er litt utfordrende og gir masse glede. Så hvorfor ikke bruke tiden til å bake en av disse søte klassikerne, som tar litt lenger tid enn en vanlig formkake - men som smaker dobbelt så godt?

 

5 deilige kaker som holder humøret oppe:

Bak en deilig Prinsessekake.

Ingenting dufter så godt som fersk gjærbakst.

1. Prinsessekake

Hvem kan motstå myk og deilig gjærbakst i utgangpunktet, men se for deg at den er fylt med vaniljekrem og dekket av glasur. Da er det vel umulig å ikke la seg friste til å ta en bit? Eller to? Prinsessekake består av mange kanelsnurrer som er satt sammen i en kakeform, og før steking sprøytes det deilig vaniljekrem ned mellom snurrene. Det kan være at du har prøvd å lage en slik bollekake før, men opplevd at den er blitt litt for rå i midten. Det kan denne oppskriften hjelpe deg med!
Oppskrift på nydelig prinsessekake med vaniljekrem finner du her

Oreokake er en av fem gode kaker du kan bake nå.

Følg tipset vårt, så flyter ikke de ulike lagene i oreokaken sammen.

2. Oreokake

Denne kaka har fått navnet etter kjeksen den lages av og er i løpet av kort tid blitt manges kakefavoritt. Og det er ikke så rart, for oreokake består av mørk og sprø kjeksbunn, deilig ostekrem og fløyelsmyk sjokolademousse. Kanskje du tenker at det er vanskelig å lykkes med denne kaka, men vi lover deg at det vanskeligste er ventetiden mens lagene stivner i formen! Hvert lag er nemlig ikke så krevende å få til, særlig hvis du bruker gelatin eller sitrongelé for å forhindre at lagene ikke glir inn i hverandre.
Oppskrift på herlig oreokake finner du her

Bak deilig Snickerskake.

Nyt snickerskake!

3. Snickerskake

Liker du sjokoladen kommer du til å elske denne kaken! Her finner du den samme gode kombinasjonen av salte peanøtter, myk sjokoladekrem og deilig karamell. Et av kjennetegnene til snickerskake er den unike kakebunnen. Den består av peanøtter og Ritz-kjeks, som først males sammen til et fint mel og så blandes med luftig marengs. Resultatet er en sprø og luftig kakebunn. Her er det viktig å la bunnen avkjøle skikkelig før du heller over karamell, ellers kan den bli litt seig.
Oppskrift på uimotståelig snickerskake finner du her

Suksessterte er en av våre tradisjonsrike kaker.

Hvem kan motstå gul krem og myk mandelbunn?

4. Suksessterte

Suksessterte er en av våre gamle, gode klassikere. Kombinasjonen av myk gul krem og seig og god mandelbunn er helt uimotståelig. Denne kaken tåler fint å bli fryst, så hvorfor ikke lage en ekstra stor langpanne når du først er i gang? Noen synes det gule kremen skal være lys og tykk, andre liker den best når den er mørkere i fargen og litt tynnere. Med denne oppskriften kan du selv regulere tykkelsen og fargen på kremen, slik at suksessterten blir akkurat slik du ønsker.
Oppskrift på deilig suksessterte i langpanne finner du her

Sarah Bernard er en deilig kake å bake.

Det er utrolig deilig å ha Sarah Bernard på lur i fryseren.

5. Sarah Bernard

Det er ikke bare til jul at konfektkaken Sarah Bernard gjør stor lykke! Denne kaken består av deilig mandelbunn, myk sjokoladekrem og mørk sjokoladetrekk på toppen. Opprinnelig lages Sarah Bernard som små, runde kaker, men her har vi laget en stor langpanneform. Denne kaken er nemlig helt topp å fryse ned, bare del den i mindre biter, så har du spiseklar kake på null komma niks. Den tiner nemlig svært raskt når du tar den ut av fryseren.
Oppskrift på Sarah Bernard i langpanne finner du her

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE KAKER FINNER DU HER