Til hovedinnhold
kaker

Frisk og saftig appelsinkake

Hva smaker bedre enn kaffe og nybakt kake etter en kald vinterdag ute? Denne appelsinkaken er lett å imponere med og enkel å røre sammen.

Frisk og saftig appelsinkake

1t / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Appelsinkake:

romtemperert smør (+ litt ekstra til smøring av formen)

sukker

egg

appelsiner (skall og saft)

hvetemel

bakepulver

Melisglasur:

melis

vann (spe til ønsket konsistens)

sitronsaft

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Ha i ett og ett egg av gangen og rør det godt inn.
Vask appelsinene godt og riv det oransje skallet med ett zesterjern eller lignende. Unngå å få med det hvite, det smaker bittert.
Rør halvparten av skallet inn i røren, og legg resten i en tett boks i kjøleskapet for å bruke til pynt på appelsinkaken.
Press appelsinene for saft, og mål opp 1 dl til å ha i røren. Resten (1-2 dl) tar du vare på til dynking av kaken.
Sikt i hvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren.
Smør formen (22 cm rundform eller randform) godt og hell røren i. Stek på nederste rille i 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne eller en tannpirker om kaken er ferdig.
Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl i formen, på rist.
Stikk små hull i overflaten på kaken, enten ved hjelp av en gaffel eller en kakepinne og hell den resterende appelsinsaften over. La appelsinkaken avkjøle en stund i formen før du tar den ut og lar den avkjøle helt på risten.

Melisglasur

Rør sammen melis, vann og sitronsaft. Spe med mer vann om du ønsker en tynnere glasur.
Pynt avkjølt kake med melisglasur og finrevet appelsinskall.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆