Til hovedinnhold
kaker

Ekstra saftig gulrotkake i langpanne

Vil du bake en kake som «alle» liker, gå for klassisk gulrotkake! Og her er trikset som gjør den mer uimotståelig enn noensinne.

Ekstra saftig gulrotkake i langpanne

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

Dette trenger du til å lage saftig gulrotkake:

gulrot (revet)

egg

sukker

nøytral matolje

hvetemel

bakepulver

salt

kanel

vaniljesukker

Ostekrem:

smør (romtemperert)

kremost naturell (romtemperert)

melis (siktet)

sitron (kun skall, finrevet)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 175˚C. Smør langpannen med et tynt lag fett og kle med bakepapir. Fettet gjør at bakepapiret fester seg til formen.
Skrell og riv gulrøttene på grovt rivjern. Sett til side.
Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett oljen og rør alt godt sammen.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre sammen inn eggedosisen.
Rør til slutt inn de raspede gulrøttene og bland godt.
Hell kakerøren over i en langpanne á 25x35 cm og stek midt i ovnen i 40-50 minutter. Stikk med en kakepinne når steketiden nærmer seg slutten for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er ren er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

Ostekrem

Visp sammen romtemperert smør og kremost.
Sikt inn melis og visp til alt er godt blandet. Rør til slutt inn revet sitronskall. Spar litt til å pynte med på toppen.
Topp gulrotkaken med et tykt lag deilig ostekrem når kaken er helt avkjølt. Avslutt med resten av sitronskallet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆