Til hovedinnhold
kaker

Fløyelsmyk og god oreokake

Med sine luftige og fløyelsmyke lag av ostekrem og sjokolademousse er den flotte Oreokaken en klar favoritt på kakebordet!

Fløyelsmyk og god oreokake

2t / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Kjeksbunn:

smeltet smør

Oreokjeks

Ostekrem:

gelatin

kremost naturell (romtemperert)

melis (siktet)

kremfløte (kald)

vann

Oreokjeks (grovhakket)

Sjokolademousse:

kokesjokolade

egg

kremfløte

vaniljesukker

Pynt:

kremfløte

sukker

Oreokjeks (grovhakket)

sjokoladesaus

Fremgangsmetode

Kjeksbunn

Fest bakepapir i bunnen på en rund kakeform og gni sidene inn med litt smør. Klipp til remser med bakepapir og fest som en slags «krage» rundt kanten. Det gjør det enklere å få løs kaken.
Smelt smør i en liten kasserolle og sett til side. Knus Oreokjeks med food processor eller ha all kjeksen i en pose og rull over med kjevle til du har en finkornet konsistens.
Rør kjeks og smeltet smør godt sammen.
Press kjeksmassen ned i kakeformen slikk at du får en fin og jevn kakebunn. Sett kjølig.

Ostekrem

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann mens du forbereder ostekremen.
Rør romtemperert kremost og siktet melis sammen til en klumpfri masse.
Pisk kremfløten til stiv krem og rør sammen med ostemassen uten at du jobber for mye med kremen.
Klem vann ut av de bløtlagte gelatinplatene. Kok opp 3 spiseskjeer vann, tilsett gelatinplatene og rør om til de er helt oppløst. Tilsett gelatinen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
Fordel ostekremen i et jevnt lag på kjeksbunnen og dryss over grovhakkede Oreokjeks. Dekk kakeformen med plastfolie og sett kjølig i 30 minutter.

Sjokolademousse

Kok opp vann i en kjele til vannbad. Del sjokoladen i mindre biter, ha i en bolle som dekker kjelen og sett smelt sjokoladen over vannbadet. Ta bollen bort fra varmen.
Skill eggene. Rør én og én eggeplomme inn i sjokoladen. Sjokoladen må ikke være varmere enn 60 grader, ellers vil eggeplommene begynne å koagulere.
Pisk fløte og vaniljesukker sammen til stiv krem og bland sammen med sjokoladen.
Pisk til slutt eggehvitene stive og bland sammen med resten av sjokolademoussen.
Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i minimum 2 timer, gjerne lenger.

Pynt

Pisk kremfløte og sukker til en luftig krem og fordel utover toppen av Oreokaken. Topp med knuste kjeks og ringle til slutt over sjokoladesaus. Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.
Det er lurt å vente med å pynte med kremfløte til like før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆