Med sine luftige og fløyelsmyke lag av ostekrem og sjokolademousse er den flotte oreokaken en klar favoritt på kakebordet!

Få kaker er så populære som oreokaken, enten det er til store anledninger som bryllup og 17. mai eller når du har gjester i helgen.

Imponer gjestene med lekker lagkake

Oreokaken har fått sitt navn fra den verdenskjente Oreo-kjeksen, en sandwichkjeks med vaniljefyll og sjokoladesmak. Kjeksen er populær blant barn i alle aldre, særlig på grunn av sin unike smak og karakteristiske utseende, med mørke kjeks på hver side av det lyse fyllet.

Kaken hermer etter kjeksen med sine mørke og lyse lag av mørk kjeksbunn, frisk ostekrem og luftig sjokolademousse. Kombinasjonen av sprø kjeks, myk krem og mektig sjokolade gjør oreokaken helt unik og uimotståelig god.

Lettvint festkakeSaftig langpannekake med kokos og bringebær

Oreokake med knuste oreokjeks i ostemassen

Men la deg for all del ikke skremme av de mange lagene. Bare tenk på dette som en litt avansert ostekake, hvor noe av det vanskeligste er å vente til alle lagene har stivnet før du endelig kan nyte et kakestykke eller to. 

Slik lykkes du med oreokaken

Noe av hemmeligheten bak en vellykket oreokake er å få ostekremen så stiv at den kan bære sjokolademoussen uten at de to lagene glir i hverandre.

Her har vi valgt å bruke gelatinplater løst opp i vann for å «forsterke» ostemassen. Du kan også bruke sitrongelépulver, som ofte er brukt i andre ostekaker. Da får du i tillegg en frisk sitronsmak som passer godt til all sjokoladen.

Får du fløte til over? Se alt det gode du kan lage med fløteskvetten:

Se flere restemat-tips i vår YouTube-kanal.

Kjempegod: Herlig daimiskake med marengsbunn

Det er også mulig å lage kaken uten gelatin dersom du ønsker det. Smaken blir den samme gode, mens konsistensen blir mykere og mer kremet.

Vi har også laget sjokolademoussen fra bunnen, med mørk sjokolade, egg og fløte. Dersom du vil gjøre det litt enklere kan du kjøpe sjokolademoussepulver og piske ut med melk. Bare husk å bruke mindre væske enn det som står på pakningen. Det gjør moussen mer kompakt og helt perfekt til oreokaken.

oreokake med oreokjeks og sjokoladesaus på toppen

Oppskrift på Oreokake

Til 1 rund kakeform på 22/24 cm trenger du:

Bunn:

 • 100 g smør, smeltet
 • 300 g Oreokjeks

Ostekrem:

 • 3 plater gelatin
 • 250 g kremost naturell, romtemperert
 • 150 g melis, siktet
 • 2 dl kremfløte, kald
 • 3 ss vann
 • 60 g Oreokjeks, grovhakket

Sjokolademousse:

 • 100 g kokesjokolade
 • 2 egg
 • 1,5 dl kremfløte
 • 0,5 ts vaniljesukker

Til servering:

 • 2 dl kremfløte
 • 1 ss sukker
 • 50 g Oreokjeks, grovhakket
 • 2 ss sjokoladesaus 

Slik gjør du:

 1. Fest bakepapir i bunnen på en rund kakeform og gni sidene inn med litt smør. Klipp til remser med bakepapir og fest som en slags «krage» rundt kanten. Det gjør det enklere å få løs kaken.
 2. Smelt smør i en liten kasserolle og sett til side. Knus Oreokjeks med food processor eller ha all kjeksen i en pose og rull over med kjevle til du har en finkornet konsistens. Rør kjeks og smeltet smør godt sammen.
 3. Press kjeksmassen ned i kakeformen slikk at du får en fin og jevn kakebunn. Sett kjølig.
 4. Lag ostekremen: Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann mens du forbereder ostekremen.
 5. Rør romtemperert kremost og siktet melis sammen til en klumpfri masse. Pisk kremfløten til stiv krem og rør sammen med ostemassen uten at du jobber for mye med kremen.
 6. Klem vann ut av de bløtlagte gelatinplatene. Kok opp 3 spiseskjeer vann, tilsett gelatinplatene og rør om til de er helt oppløst. Tilsett gelatinen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
 7. Fordel ostekremen i et jevnt lag på kjeksbunnen og dryss over grovhakkede Oreokjeks. Dekk kakeformen med plastfolie og sett kjølig i 30 minutter.
 8. Lag sjokolademoussen: Kok opp vann i en kjele til vannbad. Del sjokoladen i mindre biter, ha i en bolle som dekker kjelen og sett smelt sjokoladen over vannbadet. Ta bollen bort fra varmen.
 9. Skill eggene. Rør én og én eggeplomme inn i sjokoladen. Sjokoladen må ikke være varmere enn 60 grader, ellers vil eggeplommene begynne å koagulere.
 10. Pisk fløte og vaniljesukker sammen til stiv krem og bland sammen med sjokoladen.
 11. Pisk til slutt eggehvitene stive og bland sammen med resten av sjokolademoussen.
 12. Fordel sjokolademoussen utover ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i minimum 2 timer, gjerne lenger.
 13. Til servering: Pisk kremfløte og sukker til en luftig krem og fordel utover toppen av Oreokaken. Topp med knuste kjeks og ringle til slutt over sjokoladesaus. Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.
kakeform kledd med bakepapir til oreokake

TIPS: Med en "krage" av bakepapir rundt springformen blir det enklere å løsne kaken fra formen.

FLERE FRISTENDE OPPSKRIFTER PÅ KAKER FINNER DU HER