Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Gulrotkake i muffinsformer

Hvem kan motstå saftig gulrotkake med glasur? Denne versjonen har vi laget i muffinsformer som er enkle å ta med på tur.

Gulrotkake i muffinsformer

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Gulrotmuffins:

egg

solsikkeolje

sukker

hvetemel

vaniljesukker

kanel

muskat

bakepulver

gulrot (uskrellet vekt)

eple

mørk sjokolade

Kremostglasur:

smør

melis

kremost

vaniljesukker

ferskpresset sitronsaft

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 24 vanlige muffins, eller 12 store muffins.
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme og gjør klar et stekebrett med muffinsformer. Bruk muffinsbrett eller sett muffinsformene rett på et stekebrett.
Skrell og riv gulrot og eple på et grovt rivjern. Sett til side for bruk senere.
Visp egg og sukker til luftig og lys eggedosis. La vispen gå og tilsett oljen litt etter litt. Pass på at oljen er godt blandet inn før du heller i mer.
Sikt i mel, krydder og bakepulver og vend inn. Grovhakk sjokoladen og vend denne inn sammen med gulrot og eple til du har en jevn røre.
Fordel røren i muffinsformer, og stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til muffinsene er gylne.
Har du ikke kakepinne bruker du et trespyd eller en strikkepinne og stikker midt i gulrotkaken. Kommer pinnen opp uten rennende røre er muffinsen ferdig. Avkjøl på rist.

Kremostglasur

La smør og kremost bli romtemperert.
Rør smør og melis hvitt.
Rør kremosten i en annen bolle til den er helt fri for klumper og rør den så inn i smørblandingen.
Tilsett vaniljesukker og sitronsaft og bland godt.
Smør glasuren på gulrotkakene når de er avkjølt, og oppbevar gulrotkakene kaldt om de ikke skal nytes med det samme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆