Bringebærterte er perfekt i sommervarmen eller når du lengter etter solfylte dager. Med en god kremost og hvit sjokolade blir den himmelsk god!

Hva er vel mer sommerlig enn friske, syrlige og saftige bringebær? Bare tanken på de røde bærene kan vekke minner fra barndommens sommerdager med bringebærplukking i hagen eller langs veiene. 

 

En bringebærterte er perfekt i sommervarmen eller når du lengter etter solfylte dager. Her får du en fantastisk oppskrift med hvit sjokolade og kremost.

Ekstra gode i sesong 

Den norske bringebærsesongen varer fra midten av juli til midten av august, og da kan du plukke både villbringebær og hagebringebær. De ville har en sterkere aroma enn hagebringebærene, men begge smaker helt fantastisk når det er sesong. Har du ikke en bringebærbusk i umiddelbar nærhet kan du få kjøpt hagebringebær hos Coop Marked og Matkroken. 

Bærene er rene smaksbomber alene, men smaker også godt i blant annet kaker, smoothies, syltetøy og sammen med yoghurt. Bringebær kan også fint fryses. Har du et lite lager på lur kan du nyte deilige, norske bringebær selv når de ikke er i sesong. 

Bringebær er også veldig godt i pavlova. Her får du oppskriften!

Bringebærterte – en hyllest til bringebæret

Alle desserter gjør seg bra med bringebær, men bringebærterte er nærmest en hyllest til de friske bærene! Terte kan lages på uendelig mange måter, så her er det kun fantasien som setter grenser. Noen sverger til butterdeig, mens andre liker sprø tertedeiger slik som i denne oppskriften. En terte er åpen, mens en pai normalt skal ha et bakt lokk over seg. 

Noen foretrekker å varmebehandle bringebærene, noen bruker rød gelé, og andre liker å holde dem friske og kjølige. Noen lager søte og små tarteletter, mens andre lager store terter. Her finnes det altså mange muligheter! 

Bringebær er også veldig godt med sjokolade. Prøv en sjokoladerullekake med bringebær?

En bringebærterte er perfekt i sommervarmen eller når du lengter etter solfylte dager. Her får du en fantastisk oppskrift med hvit sjokolade og kremost.

 

Oppskrift på bringebærterte 
med hvit sjokolade og kremost

Tertedeig:
250 g hvetemel
200 g kaldt smør i terninger
50 g melis 
1 egg 

Fyll:
300 g friske bringebær
100 g Philadelphia-ost (naturell)
150 g hvit sjokolade
3 dl fløte
1/2 vaniljestang (frøene) 

Slik gjør du:
1. Begynn med tertebunnen: Kjør alle ingrediensene til tertedeigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke kjører deigen for lenge, da kan den bli seig og trekke seg sammen under steking. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet, i ca. 1 time. 

2. Kjevle ut deigen til en sirkel med ca. 3-4 mm tykkelse. Ha deretter deigen i terteformen og fjern overflødig deig. Prikk bunnen lett med en gaffel og la den hvile på nytt i kjøleskapet i ca. 1 time. Før steking, legg et bakepapir i terteformen og fyll det med tørkede erter. 

3. Stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 8 minutter. Ta deretter ut bakepapiret med ertene og stek videre i ca. 8 minutter, til den er gyllenbrun. Avkjøl terten.

4. Lag fyllet: Varm opp fløten og vaniljestangen. Ha i hakket sjokolade og rør sammen til sjokoladen har smeltet. Rør inn Philadelphia-osten og la blandingen avkjøles i kjøleskapet. Pisk blandingen lett sammen før du heller den i terteformen. Smør fyllet jevnt utover og pynt med friske bringebær. 

TIPS: Etter at du har laget ferdig tertebunnen (punkt 4), går det raskt å lage resten av terten. Bunnen kan lages dagen i forveien. 

 Foto og oppskrift: Kristine Moen Lippard favorittoppskrifter.no

FLERE FRISTENDE OPPSKRIFTER PÅ KAKER FINNER DU HER