Til hovedinnhold
kaker

Konfektkake med sjokolade og brunost

Er du glad i sjokolade, kommer til å elske denne fyldige og smaksrike konfektkaken med brunost. Kaken lages helt uten mel, og er derfor glutenfri. Dessuten blir den nydelig fudgy i konsistensen.

Konfektkake med sjokolade og brunost

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

smør

kokesjokolade 70%

sukker

egg

Brunost (revet, gjerne opp til 80 gram om ønskelig. Kan sløyfes.)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft (175 grader over- og undervarme). Kle springformen med bakepapir.
Smelt smør i en kasserolle på svak varme. Ta bort fra varmen og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet sammen med smøret.
Visp sukker og egg til luftig eggedosis, ca. 5 minutter på høy hastighet. Vend inn i sjokoladeblandingen.
Hell kakerøren i kakespringformen og dryss over revet brunost (hold litt igjen til servering). Rør forsiktig slik at osten synker litt ned.
Stek på rist midt i ovnen, i 60 minutter. La kaken avkjøles i restvarmen i ovnen og ta ut av formen når den er fullstendig avkjølt.
Server med et lite melisdryss, ferske bær og ekstra revet brunost på toppen.
Konfektkaken kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆