Er du glad i sjokolade, kommer til å elske denne fyldige og smaksrike konfektkaken med brunost.

Denne myke og deilige konfektkaken er som en krysning mellom brownies og sjokoladetrøfler – så rik og intens at det holder lenge med små stykker av gangen. Denne konfektkaken er den perfekte søte avslutningen på et måltid, gjerne sammen med friske bær.

Fransk konfektkake med kun 4 ingredienser

Denne oppskriften er basert på en klassisk, fransk sjokoladekake uten mel, hvor alt du trenger er egg, smør, sukker og mørk sjokolade av god kvalitet.

Denne konfektkaken er perfekt å lage for alle som:

  • elsker mørk sjokolade
  • har rester av brunost i kjøleskapet
  • er mer glad i kake enn tradisjonell dessert
  • ikke tåler mel

PRØV OGSÅ: Suksessterte i langpanne

Har du en brunostskalk i kjøleskapet? Her får du tre gode tips til hva du kan gjøre med brunost-restene:

Brunosten gir kaken et lite hint av karamell. Dersom du ikke har brunost kan du prøve med revet marsipan. Det gir kaken en deilig, nøttete smak.

konfektkake med brunost og friske bær

Prøv også med ferske bringebær fordelt utover i kaken. De små, friske smaksbombene passer nydelig sammen med den mektige kaken.

Konfektkaken har lang holdbarhet i kjøleskapet og blir bare bedre når den får stått litt. Husk bare at friske bær i kaken vil redusere holdbarheten.

Prøv også:Saftig sjokoladekake med rømme

konfektkake med rester av brunost

Oppskrift på konfektkake med brunost

Til 1 kake (22 cm Ø springform) trenger du:

  • 200 g smør
  • 200 g 70% kokesjokolade
  • 200 g sukker
  • 4 egg
  • 50-80 g brunost, revet (kan sløyfes)

Pynt:

  • Melisdryss
  • Ferske jordbær/bringebær

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft (175 grader over- og undervarme). Kle springformen med bakepapir.
  2. Smelt smør i en kasserolle på svak varme. Ta bort fra varmen og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet sammen med smøret.
  3. Visp sukker og egg til luftig eggedosis, ca. 5 minutter på høy hastighet. Vend inn i sjokoladeblandingen.
  4. Hell kakerøren i kakespringformen og dryss over revet brunost (hold litt igjen til servering). Rør forsiktig slik at osten synker litt ned.
  5. Stek på rist midt i ovnen, i 60 minutter. La kaken avkjøles i restvarmen i ovnen og ta ut av formen når den er fullstendig avkjølt.
  6. Server med et lite melisdryss, ferske bær og ekstra revet brunost på toppen.
  7. TIPS: Konfektkaken kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet til servering.

FLERE FRISTENDE OPPSKRIFTER PÅ KAKER FINNER DU HER