Til hovedinnhold
julemat

Julens beste serinakaker

Ingen jul uten serinakaker! Disse julekakene er enkle å bake, smaker kjempegodt og regnes som en av de 7 slagene til jul.

Julens beste serinakaker

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

meierismør

hvetemel

bakepulver

vaniljesukker

sukker

egg

egg til pensling

hakkede mandler

perlesukker

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 30 serinakaker.
Smuldre smør med de tørre ingrediensene
Visp sammen det ene egget, og jobb det raskt inn i deigen. Deigen skal være fast, og ikke klissete.
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i biter, form til kuler og sett dem på stekebrett med bakepapir.
Klem kakene ned med gaffel, pensle med sammenvispet egg og dryss over finhakkede mandler og perlesukker.
Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 minutter, til de er gylne.
Oppbevar kaken i en lufttett kakeboks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆