Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Lag en fantastisk pavlova

Sprø marengsbunn, med hjemmelaget vaniljekrem og ferske bær på toppen. Det er ikke rart at folk verden over hyller pavlova som den ultimate festkaken.

Lag en fantastisk pavlova

2t / 2t forberedelsestid

Ingredienser

12 porsjoner

Pavlovabunn:

eggehviter

sukker

maizena

vaniljesukker

hvitvinseddik

Vaniljekrem:

eggeplommer

melk

sukker

maizena

vaniljesukker

gelatinplater

kremfløte

Pynt:

ferske jordbær

bringebær

blåbær

physalis

sitronmelisse

Fremgangsmetode

Pavlovabunn

Pisk eggehvite og sukker sammen til det blir stivt. Rør inn maizena, vaniljesukker og hvitvinseddik. Røren skal bli luftig og stiv.
Tegn av en sirkel (bruk gjerne en springform på 20 cm som mal) på to bakepapir, og hell kakerøren inn i hver form som er tegnet av.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i ca 1, 5 time til marengsen er sprø utenpå og myk inni.

Vaniljekrem

Varm opp alle ingrediensene unntatt kremfløten i en tykkbunnet kjele.
Rør til den begynner å tykne til en vaniljekrem. Ta av platen og avkjøl.
Pisk kremfløte til krem og rør inn vaniljekremen som er avkjølt. Pisk det lett sammen.

Montering

Bruk en maregnsbunnen som bunn, ha over halvparten av vaniljekremen og pynt med friske bær.
Legg over den andre marengsbunnen, ha over resten av vaniljekremen.
Pynt rikelig med friske bær og gjerne med noen blader av sitronmelisse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆