Til hovedinnhold
kaker

Vaniljekake med appelsinlokk

Ta sola med deg inn. Her kommer oppskrift på en saftig og smakfull vaniljekake – med lokk av appelsin.

Vaniljekake med appelsinlokk

1t / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Kakedeig:

egg

sukker

vaniljesukker (eller frø fra en halv vaniljestang)

hvetemel

bakepulver

sitron (kun skall)

appelsin (kun skall)

meierismør

Appelsinlokk:

vann

økologiske appelsiner (i tynne skiver)

vaniljestang

sukker

Fremgangsmetode

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt meierismør og avkjøl det. Bland inn siktet hvetemel og resten av ingrediensene i eggedosisen.
Ha røren i en smurt springform (26 diameter).
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader (over og under varme) i ca 30 - 40 minutter.

Appelsinlokk

Del vaniljestangen på langs - ta ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i vannet, tilsett sukkeret. Kok opp.
Tilsett appelsinskivene og la det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
Legg appelsinskivene på kaken - ha over litt av sukkerlaken.
Server gjerne med pisket kremfløte.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆