Ostekake med pepperkakebunn, ostefyll med smak av mandarin og vanilje og et julerødt gelélag på toppen. Dette er den ultimate julekaken!

Ostekake elsker vi hele året, og hvorfor ikke lage en ekstra julete versjon til juleselskapet?

Vi har laget en en tredelt ostekake som både har julens farger og smak av jul. Den både ser fantastisk ut og smaker minst like bra! Kanskje kan den til og med erstatte den klassiske karamellpuddingen?

Bunnen til kaken er laget med pepperkaker. Det gir en fyldig og god kryddersmak, og passer godt sammen med den syrlige ostesmaken i kaken. 

I midten er fyllet luftig og kremet med frisk smak av mandarin, ananas, sitron og vanilje. På toppen har kaken et julrødt lokk laget av bringebærgelé, som passer godt til de syrlige og krydrede smakene.

Kaken kan pyntes med pepperkaker, bær, sitronmelisse og polkastenger.

Du skal kanskje ha riskrem også i julen? Her er tips til to friske sauser

Ostekake med pepperkakebunn, ostefyll med smak av mandarin og vanilje og julerødt gelélag er den ultimate julekaken! Slik lager du ostekake med julevri.

Oppskrift på ostekake med pepperkakebunn

Dette trenger du:
300 g pepperkaker
150 g smør (i terninger)
200 g kremost naturell
50 g kremost med smak av mandarin og ananas 
1 beger kremfløte
1 beger lettrømme
100 g melis
1 ts vaniljesukker (brukt ekte)
1 pk sitrongelepulver
2,5 dl kokende vann

Til bringebærlokket:
1 pk bringebærpulver
2,5 dl kokende vann

Pynt til ostekaken:
Polkastenger
Pepperkaker
Bær som bjørnebær og bringebær
Sitronmelisse
Melis

Ostekake med pepperkakebunn, ostefyll med smak av mandarin og vanilje og julerødt gelélag er den ultimate julekaken! Slik lager du ostekake med julevri.

Slik gjør du det:

1. Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret. Kjør til jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen.

2. Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 ˚C i 10 minutter og sett til avkjøling.

3. Lag sitrongelé: Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet og sett til avkjøling.

4. Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller håndmikser.

5. Pisk kremfløte til krem og sett den kaldt.

6. Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

Lyst å prøve bakt ostekake? Her er oppskriften!

Lokket:

1. Lag bringebærgelé: Løs opp bringebærpulveret i det kokende vannet. La det avkjøle helt og hell det over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.

2. Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.

3. Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE KAKER