Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladerullekake med bringebær

Nydelige, søte og litt syrlige. Bringebær smaker fantastisk, og ekstra godt i denne sjokoladerullekaken!

Sjokoladerullekake med bringebær

10min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Sjokoladerullekake:

egg

sukker

potetmel

bakekakao

bakepulver

Bringebærkrem:

kremfløte

bringebær (frosne eller ferske)

melis

Pynt:

bringebær (ferske)

melis

Fremgangsmetode

Sjokoladerullekake

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland sammen det tørre og sikt det i eggedosisen.
Vend sammen til du har en jevn røre og stryk røren utover et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter.
Stek kaken midt i ovnen til den er gyllen, ca 10 minutter.
Ta kaken ut av ovnen, strø et bakepapir med litt sukker og legg kakebunnen opp ned på dette. Dra av bakepapiret som har vært under kaken og legg stekebrettet over. La kaken ligge for å avkjøle i minst 20 minutter
Ved å legge stekebrettet over under avkjøling unngår du at kaken tørker ut og sprekker opp når du skal rulle den sammen.

Bringebærkrem

Mos bringebærene sammen med melis. Dersom du har frosne bringebær kan du varme de forsiktig i en liten kasserolle mens du moser.
Visp kremfløten luftig og vend så inn de moste bringebærene. Har du varmet bringebærene må de være kalde før de vendes inn i kremen.
Stryk bringebærkremen utover kakebunnen og rull den sammen ved hjelp av bakepapiret.
Skal kaken stå til dagen etter kan du gjerne dynke kakebunnen med 2-3 ss kaffi for ekstra god smak.
Skjær av kantene slik at kaken blir penere - da har du samtidig mulighet til prøvesmaking.
Dryss over litt melis og pynt med friske bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆