Gjør det enkelt og lag Sarah Bernard i langpanne denne julen. Den herlige konfektkaken kan du gjerne oppbevare i fryseren.

Med deilig kransekakebunn og himmelsk sjokoladekrem er det ikke rart at Sarah Bernard er i ferd med å bli en av våre mest populære julekaker. Men visste du at du også kan lage julekaken i langpanne? 

Eksklusiv langpannekake

Opprinnelig lages Sarah Bernard som små runde kaker, ikke større enn en munnfull eller to. Fordelen med å lage det som en langpannekake er at den da enkelt kan lages til mange. 

Sarah Bernard i langpanne

Kombinasjonen av seig mandelbunn, fløyelsmyk trøffelkrem og mørkt sjokoladetrekk gjør Sarah Bernard til en ganske eksklusiv langpannekake. Best av alt - den uimotståelig gode kaken kan nytes hele året, ikke bare til jul.

Prøv også: Verdens enkleste julekonfekt med marsipan

Sarah Bernard i fryseren

Sarah Bernard egner seg faktisk godt til å fryse ned, så hvis det blir noe til overs kan du legge restene i fryseren og ha til senere. Del kaken i mindre biter, frys ned og ta opp ved behov. Kakestykkene tiner raskt i romtemperatur.

Prøv også: Suksessterte i langpanne

Sarah Bernard i langpanne

Oppskrift på Sarah Bernard i langpanne

Til en langpanne på ca. 30x40 cm trenger du:

Mandelbunn:

 • 350 g mandler
 • 50 gram salte peanøtter
 • 2 ts bakepulver
 • 6 eggehviter
 • 300 g sukker

Sjokoladekrem:

 • 250 g smør, romtemperert
 • 200 g melis, siktet
 • 6 stk eggeplommer
 • 1,5 ss kakao, siktet
 • 2 ts vaniljesukker, siktet 

Sjokoladetrekk:

 • 200 g mørk kokesjokolade, i biter
 • 2 ss smør
 • 1 lime (valgfritt)

Slik gjør du:

 1. Start med mandelbunnen: Forvarm ovnen til 180˚C. Gni langpannen med litt smør og kle med bakepapir. Smøret sørger for at papiret ligger stødig i formen.
 2. Kjør sammen mandler, peanøtter og bakepulver i en food processor til alt er finmalt. Du kan bytte ut peanøttene med mer mandler dersom du ønsker det.
 3. Bruk kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Sørg for at bollen er helt ren, ellers vil ikke eggehvitene stivne skikkelig.
 4. Tilsett litt og litt sukker mens maskinen går, til du har en stiv og fin marengs.
 5. Vend nøtteblandingen sammen med marengsen til alt er godt blandet. Fordel massen i et jevnt lag utover langpannen.
 6. Stek på rist midt i ovnen i 25-30 minutter. La mandelbunnen bli værende i formen til den er helt avkjølt (ev. sett formen i kjøleskapet).
 7. Sjokoladekrem: Pisk smør og siktet melis sammen til en luftig krem.
 8. Tilsett eggeplommene og visp til alt er godt blandet.
 9. Visp inn siktet kakao og vaniljesukker.
 10. Fordel smørkremen jevnt utover den avkjølte mandelbunnen. Dekk til og sett i kjøleskapet et par timer (eller i frysen 1 time).
 11. Sjokoladetrekk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad.
 12. La sjokoladen avkjøles litt før den helles over den kalde kaken. Hvis sjokoladen er for varm vil smørkremen kunne smelte.
 13. Riv litt limeskall over sjokoladen. Limeskallet setter en ekstra frisk smak på den mektige kaken. Sett kaken kaldt igjen, til sjokoladetrekket har stivnet.

TIPS: Langpannekaken er enklere å dele opp med varm kniv: Skyll kniven godt under rykende varmt vann og tørk godt før du skjærer kaken.

TIPS: I stedet for revet limeskall kan du bruke en gaffel til å lage et enkelt mønster i sjokoladetrekket før det stivner helt.

FLERE FRISTENDE OPPSKRIFTER PÅ KAKER