Til hovedinnhold
kaker

Smakfull og saftig krydderkake

Unn deg litt hverdagskos med et stykke saftig og smaksrik krydderkake. Den er perfekt hvis det plutselig kommer gjester på besøk.

Smakfull og saftig krydderkake

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

smør (romtemperert)

brunt sukker

egg (romtemperert)

hvetemel (siktet)

natron

vaniljesukker

malt kanel

malt ingefær

malt nellik

malt allehånde

salt

kefir (romtemperert)

melis (til pynt)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir én krydderkake, ca. 8 porsjoner.
Sett ovnen på 180˚C. Smør en stor brødform (ca. 2 liter) med fett og kle med bakepapir.
Visp sammen smør og sukker til det er lyst og luftig.
Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, natron, vaniljesukker, krydder og salt.
Hvis du bruker kjøkkenmaskin, bytt nå til K-krok. Tilsett mel og kefir vekselvis og kjør kun lenge nok til at kakerøren er godt blandet. Begynn og avslutt med melblandingen.
Hell røren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i 45-50 minutter. Stikk kaken med en tynn pinne og når pinnen er ren, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl krydderkaken i formen 10-15 minutter før den hvelves på rist og avkjøles helt. Sikt litt melis på toppen før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆